Καταγραφή

Το νέο Ford Fiesta Van συνδυάζει όλες τις ανέσεις, τα χαρακτηριστικά και την οικονομία καυσίμου που προσφέρει ένα μικρό αυτοκίνητο, με την πρακτικότητα και την παραγωγικότητα ενός επαγγελματικού οχήματος. Πρόκειται για ένα βαν με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας, που μπορείτε να οδηγείτε εύκολα στους πολυσύχναστους δρόμους και να φορτώνετε ή να ξεφορτώνετε οπουδήποτε.


Κομψό & Πρακτικό

Στην πιο πρόσφατη εκδοχή του, το νέο, κομψό Fiesta Van στοχεύει να ξεπεράσει τις ανάγκες και προσδοκίες των επαγγελματιών πελατών που αναζητούν ένα μικρό, αλλά πρακτικό van. Με τις συμπαγείς, εξωτερικές διαστάσεις του, τον πρακτικό χώρο φόρτωσης και το χαμηλό κόστος χρήσης, το Fiesta van είναι η ιδανική επιλογή για παραδόσεις express στην πόλη, στόλους service και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει την πρακτικότητα ενός van με το στυλ και τη χρηστικότητα επιβατικού αυτοκινήτου. Διατίθεται 3-θυρο με μία σειρά καθισμάτων.

Fiesta Design

Fiesta Sport Van

Το νέο Ford Fiesta Sport Van προσφέρει το στυλ, την πρακτικότητα και την απόδοση του στάνταρ Fiesta van, σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστική, sport εμφάνιση και μία ολοκληρωμένη λίστα στάνταρ χαρακτηριστικών, για ακόμα καλύτερο έλεγχο, ασφάλεια και οδηγική απόλαυση. Σχεδιασμένο για να ξεχωρίζει από το πλήθος, το νέο Fiesta Sport van κληρονομεί το δυναμικό στυλ και τον απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα του διάσημου, επιβατικού Ford Fiesta νέας γενιάς.

Fiesta Design

Εκσυγχρονισμένο

Το πλήρως αναμορφωμένο Fiesta Van περιλαμβάνει τώρα μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία.

Σύστημα Ελέγχου HMI

Η κεντρική κονσόλα του Fiesta Van περιλαμβάνει μια πραγματικά εντυπωσιακή πολυλειτουργική οθόνη. Με όλες τις λειτουργίες να εμφανίζονται σε αυτή την οθόνη υψηλής τεχνολογίας, αρκεί μια ματιά για να έχετε τον πλήρη έλεγχο. Αν δεν θέλετε να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο, πολλές από τις λειτουργίες ελέγχονται από τα διαισθητικά χειριστήρια που είναι τοποθετημένα πάνω στο τιμόνι.

Fiesta Tεχνολογία

Σύνδεση MP3 & iPod

Εκτός από το CD player και το ραδιόφωνο RDS που περιλαμβάνει το ηχοσύστημα, μπορείτε να συνδέσετε και φορητό MP3 player στην υποδοχή AUX που διαθέτει. Επιπλέον, υπάρχουν χειριστήρια του ηχοσυστήματος πάνω στο τιμόνι.

Fiesta Tεχνολογία

Bluetooth & Voice Control

Το προαιρετικό σύστημα Bluetooth & Voice Control σας επιτρέπει να τηλεφωνείτε με ασφάλεια όταν είστε στο δρόμο. Μπορείτε να δεχθείτε και να απαντήσετε στις τηλεφωνικές κλήσεις, να αλλάξετε σταθμό στο ραδιόφωνο ή να επιλέξετε κομμάτι στο CD, απλά και μόνο με τη φωνή σας. Όπου, λοιπόν, και αν είστε, μπορείτε με ασφάλεια να έχετε επαφή με το γραφείο και τους πελάτες σας, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε για να μιλήσετε στο τηλέφωνο

Fiesta Tεχνολογία

Θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear

Χιόνι, πάγος και υδρατμοί καθαρίζουν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Fiesta Tεχνολογία

Υαλοκαθαριστήρες με Αισθητήρα Βροχής

Οι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής διαθέτουν έξι επίπεδα ευαισθησίας και ενεργοποιούνται αυτόματα με την πρώτη σταγόνα βροχής, αυξάνοντας την ταχύτητά τους, ανάλογα με την ένταση της κακοκαιρίας. Εκτός από τη μεγαλύτερη ευκολία, είναι μια έγνοια λιγότερη για τον οδηγό.

Fiesta Tεχνολογία

Μεγάλες Δυνατότητες Μεταφοράς

Το νέο Fiesta Van είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις της δουλειάς και τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ευρυχωρία & Πρακτικότητα

Ο χώρος φόρτωσης του Fiesta Van φτάνει σε μήκος τα 1.320 mm, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 430 kg. Ο ωφέλιμος χώρος είναι εντυπωσιακός και φτάνει σε όγκο τα 1.000 λίτρα, χώρος αρκετός για όλες τις απαιτήσεις της δουλειάς σας. Μπορείτε, λοιπόν, να μεταφέρετε περισσότερο εξοπλισμό ή εμπορεύματα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο κέρδος για την επιχείρησή σας. Ο χώρος φόρτωσης είναι επίπεδος, με ενσωματωμένη επένδυση καουτσούκ σε όλο το μήκος. Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος να μετακινείται πίσω ό,τι μεταφέρετε και ταυτόχρονα προστατεύεται το εσωτερικό από χτυπήματα, χαρακιές ή διαρροές. Η πόρτα του χώρου φόρτωσης στο πίσω μέρος ανοίγει ψηλά και έχει χαμηλό χείλος φόρτωσης, έτσι ώστε και το πιο άβολο φορτίο να μπορεί να φορτωθεί και να ξεφορτωθεί αβίαστα.

Fiesta Άνεση

Διαχωριστικό

Το οριζόντιο χώρισμα μισού ύψους πίσω από τα καθίσματα συγκρατεί, σε κάθε περίπτωση, το φορτίο στο πίσω μέρος. Υπάρχει, επίσης, ένα προαιρετικό χαλύβδινο πλέγμα, το οποίο τοποθετείται πάνω από το χώρισμα μέχρι την οροφή και σας επιτρέπει να βλέπετε το φορτίο σας χωρίς να κινδυνεύετε, αν φρενάρετε απότομα.

Fiesta Άνεση

Κορυφαία Ασφάλεια

Τόσο η δική σας ασφάλεια όσο και του φορτίου σας είναι ζωτικής σημασίας όταν εργάζεστε, έτσι το Fiesta Van αναλαμβάνει να σας την εξασφαλίσει.

Παθητική

Intelligent Protection System (IPS)

Το IPS είναι ένα έξυπνο σύνολο από συστήματα που συνδυάζονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν πολύ υψηλά επίπεδα ασφαλείας για τους επιβαίνοντες.

  • Υψηλής ακαμψίας κέλυφος ασφαλείας με ζώνες παραμόρφωσης εμπρός και πίσω
  • Περισσότεροι αερόσακοι
  • Προηγμένης τεχνολογίας ζώνες ασφαλείας
  • Καθίσματα σχεδιασμένα να συγκρατούν οδηγό & συνοδηγό

 

Fiesta Ασφάλεια

5 αστέρια στο Euro NCAP

Το νέο Fiesta προσφέρει κορυφαία παθητική ασφάλεια σε οδηγό και επιβάτες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην κορυφαία επίδοση με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιεί το Euro NCAP.

Fiesta Ασφάλεια
Ενεργητική

Σύστημα φρένων (ABS) με ηλεκτρονική κατανομή πέδησης (EBD)

Το ABS είναι ένα σύστημα που δεν αφήνει τους τροχούς να μπλοκάρουν. Έτσι, το αυτοκίνητο δεν ντεραπάρει, αν χρειαστεί να φρενάρετε ενώ στρίβετε, ενώ η απόσταση ακινητοποίησης μειώνεται, αν χρειαστεί να φρενάρετε απότομα. Για περισσότερη ευστάθεια στο φρενάρισμα, το σύστημα αυτό συνδυάζεται με ηλεκτρονική κατανομή πέδησης (EBD).

Fiesta Ασφάλεια

Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP)

Αυτό το έξυπνο σύστημα διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν τους τροχούς και το τιμόνι. Σε οποιαδήποτε απότομη αλλαγή στο τιμόνι ή στα φρένα, το ESP εφαρμόζει αυτόματα την απαραίτητη ισχύ και δύναμη στα φρένα σε κάθε τροχό. Έτσι συμβάλλει στη μείωση της απόστασης ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σε περιπτώσεις απότομου φρεναρίσματος ή απότομης στροφής.

Fiesta Ασφάλεια
Αντικλεπτική

Σύστημα Ford Key-Free

Για να μη χρειάζεται να ψάχνετε τα κλειδιά σας, το Fiesta ανοίγει πατώντας απλά ένα κουμπί στη λαβή της πόρτας ή του χώρου αποσκευών.

Fiesta Ασφάλεια

Οικονομία & Δύναμη

Με τη μελετημένη γκάμα κινητήρων που διατίθεται, το Fiesta Van εξασφαλίζει εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μειωμένο κόστος ιδιοκτησίας.

Κινητήρες Diesel

Ο πετρελαιοκινητήρας TDCi 1,4 λίτρων αποδίδει 68 ίππους, ισχύ υπεραρκετή για όλες σχεδόν τις συνθήκες, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,2 λίτρα/100 km.

Fiesta Κινητήρες

Κινητήρας Βενζίνης

Αν προτιμάτε τον βενζινοκινητήρα, τότε ο οικονομικός βενζινοκινητήρας injection Duratec 1,25 λίτρων αποδίδει 82 ίππους, με εκπομπές CO2 133 g/km και ανταγωνιστική κατανάλωση καυσίμου 5,7 λίτρα/100 km.

Fiesta Κινητήρες
Εξωτερικό
Εσωτερικό

Video

Έκδοση BASE από: €11,755

Ford Fiesta Van BASE

Έκδοση TREND από: €12,705

Ford Fiesta Van TREND

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πλοηγηθείτε και δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Fiesta Van.


Ή κατεβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Fiesta Van σε μορφή PDF. Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα σαν το Acrobat Reader για να ανοίξετε το αρχείο.

pdf-icon

Κινητήρες

Τύπος κινητήρα 1.25L Duratec1.4L Duratorq TDCi
Κυβισμός (cm³) 12421398
Διάμετρος (mm)71.973.7
Διαδρομή (mm) 76.582
Σχέση συμπίεσης11:0118:1
Μέγιστη ισχύς, PS (kW) # rpm82 (60) # 580068 (50) # 4000
Μέγιστη ροπή, Nm # rpm114 # 4200160 # 1750
Βαλβίδες ανά κύλινδρο42
Κίνηση ΕκκεντροφόρωνΙμάντας Ιμάντας
Ψεκασμός καυσίμουΨεκασμός στην πολλαπλήΆμεσος ψεκασμός
Προδιαγραφές ρύπωνEuro4Euro4
Σύστημα ψύξης (Lt.)5.56.1
Τύπος καυσίμουΒενζίνη, 95/98 RONDiesel
Χωρητικότητα συστήματος λίπανσης με φίλτρο (Lt.)3.83.8
Χωρητικότητα συστήματος λίπανσης χωρίς φίλτρο (Lt.)3.53.4

Μετάδοση

Τύπος κινητήρα (κιβώτιο)1.25 Duratec (MT)1.4 Duratorq TDCi (MT)
Τύπος κιβωτίουΜηχανικό 5 σχέσεωνΜηχανικό 5 σχέσεων
1η Σχέση3.583.58
2η Σχέση1.931.93
3η Σχέση1.281.28
4η Σχέση0.950.95
5η Σχέση0.760.76
Όπισθεν-3.62-3.62
Τελική σχέση μετάδοσης4.063..37

Επιδόσεις

ΜοντέλοΤελική ταχύτητα (km/h)Επιτάχ. 0-100 km/h (sec.)Κατανάλωση Lt/ 100 km Πόλη/ Εθνική/ ΜικτήΕκπομπές CO2 (g/km)
1.25 Duratec – 82PS16813,37,5/ 4,6/ 5,7133
1.4 Duratorq TDCi – 68PS16214,95,3/ 3,5/ 4,2110

Διαστάσεις

Εξωτερικές διαστάσεις
Εξωτερικές Διαστάσεις
Αμάξωμα3-θυρο
Συνολικό μήκος (mm)3950
Συνολικό μήκος Fiesta Van Sport (mm)3953
Συνολικό μήκος με kit διαμόρφωσης προφυλακτήρων (mm)3958
Συνολικό πλάτος (με/χωρίς καθρέπτες)1973/1722
Συνολικό πλάτος με διπλωμένους καθρέφτες (mm)1787
Συνολικό ύψος – χωρίς φορτίο1481
Εμπρός πρόβολος933
Πίσω πρόβολος997
Μεταξόνιο 2489
Χώρος φόρτωσης
Χώρος φόρτωσης
Μήκος πατώματος φόρτωσης (μέγιστο) 1327
Μήκος φόρτωσης, ελάχιστο (mm)1296
Πλάτος ανάμεσα στους θόλους των τροχών (mm)1000
Πλάτος χώρου φόρτωσης (μέγιστο) 1278
Ύψος χώρου φόρτωσης από το πάτωμα μέχρι την οροφή (μέγιστο)936
Ύψος φόρτωσης (mm)806
Χωρητικότητα χώρου φόρτωσης (λίτρα)1000
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ (Lt.)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)
Βενζινοκινητήρες42
Πετρελαιοκινητήρες40

Βάρος

ΜοντέλοΑπόβαρο (kg)Μικτό βάρος οχήματος (kg)Μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης (kg)
1.25 Duratec – 82 PS10581490600
1.4 Duratorq TDCi – 68 PS10971535750

Πλαίσιο

Ανάρτηση ΕμπρόςΑνεξάρτητη ανάρτηση τύπου McPherson με κάτω βραχίονες L που εδράζονται σε ξεχωριστό υποπλαίσιο. Γόνατα με δισωλήνια αμορτισέρ & αντιστρεπτική δοκός
Ανάρτηση ΠίσωΗμιάκαμπτος άξονας με σινεμπλόκ υπό κλίση. Ελατήρια & μονοσωλήνια αμορτισέρ πίσω από τα κέντρα των τροχών
Σύστημα διεύθυνσηςΗλεκτρική υποβοήθηση EPAS (Electric Power Assisted Steering)
Σύστημα διεύθυνσης, κύκλος στροφής (m)10,2
Σύστημα διεύθυνσης, στροφές τιμονιού από τέρμα σε τέρμα2,6
Φρένα ΕμπρόςΑεριζόμενα δισκόφρενα, 258 x 23mm
Φρένα ΠίσωΤαμπούρα διαμέτρου 200mm
Τροχοί Ατσάλινοι (Ελαστικά)5,5J x 14in (175/65 R 14)
Τροχοί Ατσάλινοι (Ελαστικά)6J x 15in (195/50 R 15)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)6,5J x 16in (195/45 R 16)