skip to Main Content
FORD FIESTA

Το Ford Fiesta έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των συνολικά 36 χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Ford Fiesta. Κατά την περίοδο αυτή, το Ford Fiesta έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Το Ford Fiesta αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του συνδυάζοντας το μοναδικό του στυλ με τις πρωτοποριακές του τεχνολογίες. Εξοπλισμένο με τον επαναστατικό χιλιάρη κινητήρα EcoBoost προσφέρει την οικονομία καυσίμου ενός μικρού κινητήρα, μόλις 4,3 λίτρα/100 km, εκπομπές CO2 μόλις 99 gr/km με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα Ford SYNC με το οποίο μπορείτε να επιλέγετε μουσικά κομμάτια και να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης σχεδίασης του Ford Fiesta σίγουρα θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα κάνει κάθε σας διαδρομή μια απολαυστική και χαλαρωτική εμπειρία.

Η οδήγηση με το Ford Fiesta είναι απόλαυση

Οι προηγμένες τεχνολογίες του Ford Fiesta σας βοηθούν να απολαμβάνετε κάθε διαδρομή σας με ασφάλεια. Το σύγχρονο εσωτερικό του, με τις πολλές τεχνολογικές λεπτομέρειες, κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο χαλαρή και πιο ευχάριστη.

Οδήγηση και ελιγμοί χωρίς κόπο και άγχος

Ford Fiesta ανατομικές λαβές οδήγησης

Το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS) αναπροσαρμόζεται αυτόματα για πιο εύκολο και ελαφρύ χειρισμό του τιμονιού, όταν προσπαθείτε να παρκάρετε σε στενούς χώρους, και πιο σταθερό κράτημα του τιμονιού για καλύτερο έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο. Αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα υποβοήθησης του τιμονιού που λειτουργούν συνεχώς καταναλώνοντας ενέργεια και καύσιμο, το EPAS ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην οικονομία καυσίμου.

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Σχεδιασμένοι να σας βοηθούν να παρκάρετε πιο εύκολα, οι προαιρετικοί αισθητήρες απόστασης στάθμευσης σάς βοηθούν να υπολογίσετε την απόσταση του αυτοκινήτου σας από οποιαδήποτε εμπόδια, εμπρός ή πίσω σας. Όταν εντοπίσουν κάτι, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό σήμα, το οποίο ενισχύεται όσο πλησιάζετε.

Ford Fiesta εξωτερικό

Τέλειος ήχος

Ford Fiesta εσωτερικό

Το προαιρετικό υπερσύγχρονο ηχοσύστημα Sony περιλαμβάνει ραδιο-CD και 8 ηχεία υψηλής ποιότητας. Το ηχοσύστημα σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική όταν οδηγείτε, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει πληροφορίες για το κομμάτι που ακούτε.

Ford Fiesta οδηγική συμπεριφορά

Cruise control για πιο άνετα μακρινά ταξίδια

Όταν κινείστε στον αυτοκινητόδρομο, μπορείτε να επιλέξετε μια σταθερή ταχύτητα, χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του cruise control στο τιμόνι. Το σύστημα διατηρεί στη συνέχεια σταθερή την προκαθορισμένη ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται να πατάτε πλέον γκάζι. Για να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε, χρησιμοποιείτε απλά τα ίδια χειριστήρια.

Ford Fiesta οδηγική συμπεριφορά

Βάλτε εμπρός πατώντας απλά ένα κουμπί

Το Ford Fiesta ανιχνεύει αυτόματα την παρουσία του τηλεχειριστήριου σας, ακόμα και αν το έχετε στην τσάντα ή την τσέπη σας. Πατήστε απλά το κουμπί εκκίνησης Ford Power και ξεκινήστε.

Ford Fiesta οδηγική συμπεριφορά

Σύστημα κλειδώματος χωρίς κλειδί για να μη χάνετε χρόνο

Το Ford Fiesta ανιχνεύει αυτόματα την παρουσία του τηλεχειριστήριου σας, ακόμα και αν το έχετε στην τσάντα ή την τσέπη σας. Πατήστε απλά το κουμπί εκκίνησης Ford Power και ξεκινήστε.

Ισχύς και οικονομία

Με τον κορυφαίο 3-κύλινδρο χιλιάρη κινητήρα EcoBoost και τις τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου που διαθέτει, το Ford Fiesta προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Κινητήρας 1.0L EcoBoost

Ford Fiesta κινητήρας

Ο νέος πολυβραβευμένος χιλιάρης EcoBoost κινεί αποκλειστικά τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Ford Fiesta. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει έως 140 ίππους, έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,3 λίτρα/100 km, εκπομπές CO2 μόλις 99 gr/Km και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Νέος πετρελαιοκινητήρας

Νέος αποδοτικότερος πετρελαιοκινητήρας είναι πλέον διαθέσιμος. Ο κινητήρας αυτός είναι χαμηλότερου κυβισμού (1.499κ.εκ) και ικανοποιεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Αποδίδει ισχύ μέχρι 95 ίππους και στην έκδοση ECOnetic επιτυγχάνοντας κατανάλωση καυσίμου 3,2 λίτρα/100 km και περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 μόλις στα 82 gr/km με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ford Fiesta κινητήρας

Ένας πιο έξυπνος τρόπος επαναφόρτισης της μπαταρίας σας

Ford Fiesta ηλεκτρικά

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα, το σύστημα Smart Regenerative Charging φορτίζει τη μπαταρία μόνο όταν χρειάζεται και, αν είναι δυνατόν, όχι όταν πατάτε συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων.

Οικονομικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων

Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται και με μηχανικό 5-τάχυτο κιβώτιο, με σχέσεις ειδικά διαμορφωμένες ανάλογα με το βάρος και τις διαστάσεις του Ford Fiesta, αλλά και με αυτόματο κιβώτιο.

Ford Fiesta ST εσωτερικό
Ford Fiesta ST εσωτερικό

Έως 10% οικονομία καυσίμου με το σύστημα Auto-Start-Stop

Όταν το Ford Fiesta σταματήσει στο φανάρι, αλλά και κάθε φορά που λειτουργεί στο ρελαντί, ο κινητήρας σβήνει αυτόματα (ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν βασικά συστήματα όπως το air condition και το ραδιόφωνο). Μόλις πάτε να ξεκινήσετε, ο κινητήρας παίρνει πάλι εμπρός αμέσως. Πρόκειται για ένα ιδανικό σύστημα όταν οδηγείτε στην πόλη, γιατί περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 10%.

Ford Fiesta ST εσωτερικό

Έξυπνο σύστημα πληροφόρησης για πιο αποδοτική οδήγηση

Το πρωτοποριακό σύστημα Ford Eco Mode αξιολογεί συνεχώς πώς επηρεάζει ο τρόπος που οδηγείτε την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα αναλύει ταχύτητα, αλλαγή σχέσεων, φρενάρισμα και χρήση συμπλέκτη, όπως επίσης και πόσο σύντομες ή μακρινές διαδρομές κάνετε. Το έξυπνο λογισμικό σάς συμβουλεύει στη συνέχεια πώς να βελτιώσετε την οικονομία καυσίμου.

Ford Fiesta επιδόσεις

Ένδειξη αλλαγής σχέσης για οικονομία καυσίμου

Μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων σάς ειδοποιεί πότε πρέπει να αλλάξετε ταχύτητα στο κιβώτιο, για μέγιστη οικονομία καυσίμου. Είναι μια απλή και αποτελεσματική καινοτομία που κάνει κάθε σας μετακίνηση πιο οικονομική.

Back To Top