FORD Galaxy. Από €36,340, First Class Design!

Το Ford Galaxy ανέκαθεν συνδύαζε ένα πολυτελές και ευρύχωρο εσωτερικό με ευελιξία και μία δυναμική παρουσία στο δρόμο. Παρατηρώντας το από οποιαδήποτε γωνία, το νέο Galaxy είναι κομψό και δυναμικό, ενώ προβάλλει καθαρά τις δυνατότητες ενός ευρύχωρου, επταθέσιου επιβατικού με τα διαπιστευτήρια ταξιδιού ‘First Class’.


Εξωτερική Σχεδίαση

Το Galaxy διαθέτει πάντοτε δυναμικό προφίλ χάρη στο γωνιώδες μπροστινό μέρος, τους πολυεδρικούς προβολείς και το αεροδυναμικό σχήμα. Το νέο Galaxy, με βελτιώσεις όπως η χαμηλωμένη πιο έντονη μάσκα με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες και η ανάγλυφη σχεδίαση του καπό, αποπνέει μία πρόσθετη αίσθηση κομψότητας.

Galaxy Design

Εσωτερική Σχεδίαση

Στο εσωτερικό του οχήματος, η ευρυχωρία και η άνεση ενισχύονται ακόμα περισσότερο από τα νέα κορυφαία υφάσματα και τις νέες επενδύσεις τα οποία προσδίδουν μεγαλύτερη πολυτέλεια και αίγλη.

Galaxy Design

Τεχνολογία για τον Ανθρωπο

Πλαισιωμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες της Ford, το νέο Galaxy σχεδιάστηκε για να κάνει κάθε ταξίδι, ασφαλέστερο, πιο απολαυστικό & ευκολότερο.

Νέος Κινητήρας EcoBoost

Το νέο Galaxy είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα της Ford που διατίθενται με το νέο EcoBoost SCTi 2.0L turbo. Κινητήρας ο οποίος προαναγγέλλει μία νέα εποχή στην εξέλιξη βενζινοκινητήρων της Ford. Έχοντας ελαφριά, αλουμινένια δομή, σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης νέας γενιάς, υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας και διπλό, ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων, ο EcoBoost SCTi διαθέτει προηγμένο σύστημα καύσης που σηματοδοτεί νέα επίπεδα επιδόσεων & οικονομίας καυσίμου. Παράγει μέγιστη ισχύ 203 PS (149kW) στις 5.500 rpm, & μέγιστη ροπή 300 Nm, που παράγεται σε μία ευρεία κλίμακα στροφών 1.750 – 4.500. Με το νέο κινητήρα, το Galaxy επιταχύνει από 0-100km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα & έχει τελική ταχύτητα 221 km/h.

Galaxy Τεχνολογία

Κιβώτιο Ταχυτήτων PowerShift

Το κιβώτιο PowerShift, , ουσιαστικά αποτελείται από δύο διατάξεις αξόνων που λειτουργούν παράλληλα, η κάθε μία με το δικό της υγρό συμπλέκτη. Χάρη στη διάταξη των ενδιάμεσων αξόνων – ο ένας φέρει τις ‘μονές’ ταχύτητες 1, 3 και 5 και ο άλλος τις ‘ζυγές’ 2, 4 και 6 –οι σειριακές αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να προετοιμάζονται, προεπιλέγοντας την επόμενη ταχύτητα χωρίς διακοπή της ισχύος. Στη συνέχεια, γίνεται η αλλαγή μέσω της αντίθετης ενεργοποίησης και των δύο συμπλεκτών, ώστε να μην διακόπτεται η ροπή του κινητήρα.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το Ford PowerShift προσφέρει τη λειτουργική ευκολία και άνεση ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις ενός μηχανικού, με γρήγορες, σπορ και πολύ ομαλές αλλαγές.

Galaxy Τεχνολογία

Navigation Systems

Επιλέξτε ανάμεσα σε 2 εναλλακτικά συστήματα πλοήγησης με οθόνες 5-7in, που συνδυάζονται με ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Sony. Το σύστημα διαθέτει 8 ηχεία, θύρα usb και φυσικά δυνατότητα αναπαραγωγής mp3.

Galaxy Τεχνολογία

Bluetooth & Voice Control

Το Bluetooth handsfree και Voice Control System επιτρέπει φωνητικό έλεγχο για κινητό τηλέφωνο, ηχοσύστημα και το σύστημα Dual Electronic Automatic Temperature Control DEATC. Διαθέτει άμεση πρόσβαση στη μνήμη του τηλεφωνικού καταλόγου μέσω του ηχοσυστήματος και φωνητική επιλογή αριθμού για ασφαλέστερες, hands-free τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Galaxy Τεχνολογία

USB & MP3 Connector

Σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών πηγών μουσικής, όπως MP3 players, USB flash drives, iPods κ.λπ.

Galaxy Τεχνολογία

Human Machine Interface (HMI) & Convers+

Η Ford υιοθέτησε αυτή τη φιλοσοφία θέλοντας να βελτιστοποιήσει και να απλοποιήσει τη λειτουργία των χειριστηρίων και των συστημάτων διαχείρισης πληροφοριών του οχήματος. Δύο σετ προηγμένων διθέσιων διακοπτών στο τιμόνι, σε συνδυασμό με την ευανάγνωστη κεντρική οθόνη του ταμπλό, αποτελούν τη βάση για τη νέα γενιά ΗΜΙ της Ford. Διατίθενται τρία επίπεδα οργάνων ΗΜΙ, με κορυφαίο το σύστημα Convers+ που χρησιμοποιεί μία οθόνη 5.8in 256 χρωμάτων στο ταμπλό οργάνων. Το Convers+ είναι στάνταρ στις ανώτερες εκδόσεις και προαιρετικό για τα μοντέλα Trend.

Galaxy Τεχνολογία

Εντυπωσιακά Ανετο & Ποιοτικό

Όταν μπείτε μέσα στο νέο Galaxy το πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι ότι το σύγχρονο αναβαθμισμένο εσωτερικό του συνδυάζει άνεση και ευελιξία. Η ποιότητα, η ακρίβεια της κατασκευής, οι άπλετοι χώροι, σε συνδυασμό με τα επιμέρους ηλεκτρονικά συστήματα, δημιουργούν ένα περιβάλλον κομψό και πάνω απ’ όλα πρακτικό.

7 Θέσεις & FFS

Το νέο Galaxy μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά έως και επτά ενήλικες. Τα καθίσματα της δεύτερης & της τρίτης σειράς σύρονται και διπλώνουν. Υπάρχουν 32 τρόποι να διαμορφώσετε τα καθίσματά σας και έτσι επιτυγχάνετε πολλούς και διάφορους συνδυασμούς επιβατών αλλά και αποσκευών. Το σύστημα αναδιπλούμενων καθισμάτων FFS (Ford FoldFlat System) επιτρέπει στα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς να διπλώνουν εύκολα και γρήγορα στο δάπεδο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθούν. Έτσι, δημιουργούνται πολλοί και διάφοροι συνδυασμοί φιλοξενίας των επιβατών, αλλά και αποθήκευσης των αποσκευών και άλλων αντικειμένων.

Galaxy Άνεση

Adaptive Cruise Control (ACC)

Το ACC είναι ένα βελτιωμένο σύστημα cruise control που βοηθά στη διατήρηση μιας προκαθορισμένης ταχύτητας ταξιδιού. Το σύστημα βασίζεται σε ραντάρ, και όταν ανιχνεύσει ότι ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο κινείται στο πεδίο της προκαθορισμένης απόστασης, το ACC επιβραδύνει αυτόματα το όχημα για τη διατήρηση της προκαθορισμένης απόστασης και στη συνέχεια, όταν ο δρόμος αδειάσει, το επιταχύνει στην προκαθορισμένη ταχύτητα ταξιδιού. Το σύστημα ACC της Ford συνδυάζει αρκετά διαφορετικά στοιχεία που διευκολύνουν τον έλεγχο του οδηγού για αποφυγή ατυχημάτων.

Galaxy Άνεση

Διζωνικό Σύστημα Κλιματισμού (DEATC)

Τι γίνεται αν εσείς κρυώνετε και οι επιβάτες σας όχι; Εσείς και ο συνοδηγός σας μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία τού συστήματος κλιματισμού με μια διαφορά έως και 6 βαθμών Κελσίου.

Galaxy Άνεση

Αποθηκευτικές δυνατότητες

Δημιουργήσαμε πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους για εσάς και την οικογένειά σας. Δείτε τι δυνατότητες σάς προσφέρουμε:

 • Τσέπες στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων
 • Συρτάρια κάτω από τα μπροστινά καθίσματα
 • Αποθηκευτικό χώρο πάνω στο ταμπλό
 • Συρόμενο δάπεδο χώρου φόρτωσης – για φορτία βάρους έως 200 κιλά
 • Κάλυμμα χώρου αποσκευών
 • Τρεις αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το δάπεδο, πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων

 

Galaxy Άνεση

Συρόμενες Μπάρες Οροφής

Οι νέες μπάρες οροφής, από ανοδιωμένο αλουμίνιο, σύρονται στις ράγες μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες φόρτωσης αντικειμένων στην οροφή.

Galaxy Άνεση

Κλιματιζόμενα Καθίσματα

Τα μπροστινά καθίσματα είναι κλιματιζόμενα, για απόλυτα άνεση στα μακρινά ταξίδια, χειμώνα ή καλοκαίρι.

Galaxy Άνεση

Αντιθαμβωτικός Εσωτερικός Καθρέφτης

Ανιχνεύει αυτόματα τη φωτεινότητα των προβολέων τού αυτοκινήτου που ακολουθεί και περιορίζει την αντανάκλασή τους. Έτσι, ο οδηγός δεν αποσπάται και δεν θαμπώνεται από τους προβολείς των αυτοκινήτων που ακολουθούν, κάνοντας τη νυχτερινή οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Galaxy Άνεση

Θερμαινόμενο Παρμπρίζ Quickclear

Χρησιμοποιώντας σχεδόν αόρατες θερμικές αντιστάσεις, αυτό το παρμπρίζ καθαρίζεται γρήγορα από την υγρασία, το χιόνι ή τον πάγο απλά με το πάτημα ενός κουμπιού (προαιρετική επιλογή).

Galaxy Άνεση

Δερμάτινη Πολυτέλεια

Το εσωτερικό του νέου Galaxy διαθέτει ανώτερη αίσθηση και εμφάνιση, με μοναδική, πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία, καθώς και ταμπλό και ένθετα στις πόρτες με μεταλλικό φινίρισμα και μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι για τις εμπρός πόρτες.

Galaxy Άνεση

Κατευθυνόμενοι Προβολείς Αλογόνου (AFS)

Με το AFS, οι προβολείς στρέφονται δεξιά ή αριστερά έως και 15°, ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τη γωνία του τιμονιού. Έτσι, όταν στρίβετε το τιμόνι, οι λαμπτήρες της μεσαίας σκάλας στρίβουν και αυτοί, παρακολουθώντας το δρόμο καθώς παίρνετε τη στροφή. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη ορατότητα στις στροφές και ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης. Οι ενσωματωμένοι στατικοί λαμπτήρες στροφής προσφέρουν πρόσθετο φωτισμό προς το πλάι σε απότομες στροφές και διασταυρώσεις.

Galaxy Άνεση

Κορυφαία Επίπεδα Ασφάλειας

Το νέο Galaxy σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει σε όλους τους επιβάτες ένα ασφαλές ταξίδι, γι’ αυτό και το ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας έχει διατηρηθεί και αναβαθμιστεί στο νέο μοντέλο.

ΠΑΘΗΤΙΚΗ

Intelligent Protection System (IPS)

Όταν το Galaxy αποσπά την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρων από το Euro NCAP για την ασφάλεια των ενήλικων επιβαινόντων, ξέρετε ότι έχετε μπροστά σας ένα αυτοκίνητο ασφαλές και σίγουρο. Το βασικό στοιχείο στην παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι το IPS της Ford. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τα παρακάτω προηγμένα συστήματα ασφαλείας:

 • Έναν άκαμπτο χαλύβδινο κλωβό ασφαλείας που συνδυάζεται με δοκούς πλευρικής πρόσκρουσης στις πόρτες για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της σύγκρουσης
 • Αερόσακους για τη συνολική προστασία των επιβαινόντων: αερόσακο οδηγού και αερόσακο συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους εμπρός, αερόσακους οροφής που καλύπτουν την 1η και 2η σειρά καθισμάτων, καθώς και αερόσακο γονάτων του οδηγού
 • Ζώνες ασφαλείας 3 σημείων με προεντατήρες και μηχανισμό περιορισμού του φορτίου στα μπροστινά καθίσματα
 • Ζώνες ασφαλείας ρυθμιζόμενου ύψους στα μπροστινά καθίσματα
 • Υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας
 • Προηγμένη κολώνα τιμονιού που υποχωρεί, καθώς και πεντάλ που υποχωρούν και απομακρύνονται από τον οδηγό σε περίπτωση σύγκρουσης
 • Προηγμένο σύστημα προστασίας οδηγού και συνοδηγού από αυχενικά τραύματα
 • Διακόπτης απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού – τοποθετείται από την επίσημη εμπορία
 • Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX στις δύο εξωτερικές θέσεις τής δεύτερης σειράς.

 

Galaxy Ασφάλεια
ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ

Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας (ESP) με σύστημα TA & EBA

Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP) με σύστημα υποβοήθησης της πρόσφυσης (TA) παρακολουθεί την περιστροφή των τροχών και τη γωνία του τιμονιού, τη γωνία εκτροπής και την πλευρική μετατόπιση του αυτοκινήτου. Αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι είτε τα μπροστινά είτε τα πίσω ελαστικά αρχίζουν να διολισθαίνουν, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του αυτοκινήτου τροποποιεί την ισχύ του κινητήρα και εφαρμόζει τα φρένα σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Έτσι, το αυτοκίνητο διατηρεί τον έλεγχο και την ευστάθειά του. Επιπλέον, με το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης της πέδησης (EBA) έχετε τη μέγιστη δύναμη στα φρένα, αν χρειαστεί να φρενάρετε απότομα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση ακινητοποίησης. Παράλληλα, για να ειδοποιηθούν οι οδηγοί που ακολουθούν, αν χρειαστεί να φρενάρετε απότομα, ανάβουν αυτόματα τα αλάρμ.

Galaxy Ασφάλεια

Blind Spot Information System (BLIS)

Το νέο Galaxy είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα της Ford Ευρώπης που διαθέτουν νέο Blind Spot Information System, γνωστό σαν BLIS. Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε ραντάρ ενθαρρύνει τον οδηγό να είναι ακόμα πιο προσεκτικός όταν ελέγχει για να κάνει προσπέραση, προειδοποιώντας τον για οποιοδήποτε όχημα βρίσκεται κοντά του αλλά στα τυφλά σημεία, αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιεί δύο μονάδες ραντάρ πολλαπλής δέσμης που βρίσκονται στις εξωτερικές γωνίες του πίσω προφυλακτήρα. Το ραντάρ αναγνωρίζει πότε ένα όχημα εισέρχεται στην προκαθορισμένη ‘τυφλή ζώνη’ και ανάβει μία ενδεικτική λυχνία LED στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη, προειδοποιώντας τον οδηγό ότι τον προσπερνά ένα άλλο όχημα.

Galaxy Ασφάλεια
ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΗ

Σύστημα Παθητικής Αντικλεπτικής Προστασίας (PATS)

Όταν έχετε αποκτήσει ένα αυτοκίνητο τόσο ελκυστικό όσο το νέο Galaxy, θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ασφαλές όταν το αφήνετε παρκαρισμένο οπουδήποτε. Γι’ αυτό έχουμε ενσωματώσει και πολλά χαρακτηριστικά αντικλεπτικής προστασίας. Οι κλειδαριές είναι υψηλής ασφαλείας, αντιδιαρρηκτικές, με ενισχυμένες βάσεις στήριξης. Για πρόσθετη προστασία υπάρχει το πατενταρισμένο παθητικό αντικλεπτικό σύστημα PATS με immobilizer, που απενεργοποιεί τη μηχανή μέχρι να τοποθετηθεί στο διακόπτη του κινητήρα ή να αναγνωριστεί από τους αισθητήρες το κλειδί με το μοναδικό κωδικό.

Galaxy Ασφάλεια

Νέοι Κινητήρες

EcoBoost είναι το όνομα της νέας οικογένειας κινητήρων υψηλής απόδοσης & χαμηλής κατανάλωσης της Ford. Το νέο Galaxy είναι από τα πρώτα μοντέλα στην Ευρώπη που υιοθετούν αυτή την τεχνολογία. Ο 2.0 EcoBoost SCTi συνδυάζει άμεσο ψεκασμό βενζίνης, υπερσυμπίεση και διπλό μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων για έναν εξαιρετικό συνδυασμό οικονομίας καυσίμου, χαμηλών εκπομπών ρύπων και επιδόσεων. Τα χαρακτηριστικά αυτά αξιοποιούνται ακόμα περισσότερο από το κιβώτιο Ford PowerShift με τη βελούδινη αίσθηση. Οι νέες τεχνολογίες κινητήρων μαζί με τις βελτιωμένες μονάδες 2.0 Duratorq TDCi εγκαινιάζουν μία χρονιά καινοτομιών για τη Ford.

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

 • 2.0 L Duratec, 145 PS
 • 2.0 L EcoBoost, 203 PS

 

Galaxy Κινητήρες

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

 • 2.0L Duratorq TDCi, 140 PS
 • 2.0L Duratorq TDCi, 163 PS

 

Galaxy Κινητήρες
Εξωτερικό
Εσωτερικό

Video

Έκδοση TREND από: €36,340

Ford Galaxy TREND

Έκδοση GHIA από: €39,490

Ford Galaxy GHIA

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πλοηγηθείτε και δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Galaxy.


Ή κατεβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Galaxy σε μορφή PDF. Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα σαν το Acrobat Reader για να ανοίξετε το αρχείο.

pdf-icon

Κινητήρες

Τύπος κινητήρα1.6L EcoBoost 1602.0L EcoBoost SCTi 2.0L Duratorq TDCi
ΠεριγραφήΤετρακύλινδρος εν σειρά, άμεσου ψεκασμού & TurboΤετρακύλινδρος εν σειρά, άμεσου ψεκασμού & TurboTurbo Diesel, άμεσου ψεκασμού
Κυβισμός (cm³)159619991997
Μέγιστη ισχύς, PS (kW) # rpm160 (119) # 5700203 (149) # 6000163 (120) # 3750
Μέγιστη ροπή, Nm # rpm240 # 1600-4000300 # 1750-4500
(overboost: 320)
340 # 2000 - 3250
Διάμετρος (mm)79.087,585
Διαδρομή (mm) 81.483,188
Σχέση συμπίεσης10.0:110,0 : 117,9:1
Κύλινδροι444
Βαλβίδες ανά κύλινδρο444
Κίνηση ΕκκεντροφόρωνΙμάνταςΜονή καδέναΙμάντας & Καδένα
Ψεκασμός καυσίμουΑμεσος ψεκασμός, turboΑμεσου ψεκασμού, υψηλής πίεσηςCommon Rail, υψηλής πίεσης
Προδιαγραφές ρύπωνEuro5Euro5Euro5
Τύπος καυσίμουΒενζίνη, 95/98 RONΒενζίνη, 95 RONDiesel
Εμβολα-ΧυτάΚράμα αλουμινίου πυριτίου
Μπιέλες-Σφυρήλατες & κρουστικά διαιρούμενεςΣφυρήλατο ατσάλι
Διαστάσεις βαλβίδων εισαγωγής (mm)-32,528,2
Διαστάσεις βαλβίδων εξαγωγής (mm)-2823,1
Περιεχόμενη γωνία βαλβίδων (μοίρες)-390

Μετάδοση

Τύπος κινητήρα (κιβώτιο)1.6L EcoBoost (MT)2.0L EcoBoost SCTi (AT)2.0L Duratorq TDCi (MT)2.0L Duratorq TDCi (AT)
Τύπος κιβωτίουΜηχανικό 6 σχέσεωνΑυτόματο Powershift 6 σχέσεων Μηχανικό 6 σχέσεωνΑυτόματο Powershift 6 σχέσεων
1η Σχέση-3.8183.5833.583
2η Σχέση-2.1501.9521.952
3η Σχέση-1.4071.2411.194
4η Σχέση-1.0290.8680.842
5η Σχέση-1.1880.9430.943
6η Σχέση-0.9710.7890.789
Όπισθεν-5.2831.4232.167
Τελική σχέση μετάδοσης-FD1: 3,933 (Σχέσεις: 1/2/3/4) - FD2: 2,682 (Σχέσεις: 5/6/Οπισθεν)FD1: 4,063 (Σχέσεις: 1/2/3/4) - FD2: 4,955 (Σχέσεις: 5/6/Οπισθεν)FD1: 4,067 (Σχέσεις: 1/2/3/4) - FD2: 2,905 (Σχέσεις: 5/6/Οπισθεν)
ΚίνησηΕμπρός Εμπρός Εμπρός Εμπρός
ΣυμπλέκτηςΥδραυλικός αυτορυθμιζόμενος με βολάν διπλής μάζαςΔιπλός υδραυλικός, ηλεκτρονικά ελεγχόμενοςΥδραυλικός αυτορυθμιζόμενος με βολάν διπλής μάζαςΔιπλός υδραυλικός, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος

Επιδόσεις

ΜοντέλοΑπόβαρο (kg)Μικτό βάρος οχήματος (kg)Μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης (kg)
Χωρίς φρένα, κλίση 8%
1.6L EcoBoost – 160PS173424601800
2.0L EcoBoost SCTi – 203PS172724501700
2.0L Duratorq TDCi – 163PS173325052000
2.0L Duratorq TDCi Automatic – 163PS173125051800

Διαστάσεις

Εξωτερικές διαστάσεις
Αμάξωμα5-θυρο
Συνολικό μήκος (mm)4819
Συνολικό πλάτος χωρίς καθρέπτες (mm)1884
Συνολικό ύψος (mm)1811/ 1758 (με/ χωρίς ράγες οροφής)
Μεταξόνιο (mm)2850
Μετατρόχιο Εμπρός (mm)1578-1588
Μετατρόχιο Πίσω (mm)1595-1605
Εσωτερικές διαστάσεις
Χώρος για τους ώμους Εμπρός (mm)1531
Χώρος για τους ώμους Πίσω (mm)1535
Χώρος για τους ώμους 3η σειρά καθισμάτων (mm)1359
Χώρος για το κεφάλι Εμπρός (mm)1056
Χώρος για το κεφάλι Πίσω (mm)1022
Χώρος για το κεφάλι 3η σειρά καθισμάτων (mm)975
Χώρος για τα πόδια Εμπρός (mm) max. 1079
Χώρος για τα πόδια Πίσω (mm)991
Χώρος για τα πόδια 3η σειρά καθισμάτων (mm)888
Όγκος χώρου αποσκευών (Lt.)
7-θέσια διαμόρφωση308 - 435
5-θέσια διαμόρφωση830
5-θέσια διαμόρφωση 1130 - 1260 (έως την οροφή)
2-θέσια διαμόρφωση2325 (έως την οροφή)
Ρεζερβουάρ (Lt.)
Ρεζερβουάρ Βενζίνης (Lt.) 70

Βάρος

ΜοντέλοΑπόβαρο (kg)Μικτό βάρος οχήματος (kg)Μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης (kg)
Χωρίς φρένα, κλίση 8%
1.6L EcoBoost – 160PS173424601800
2.0L EcoBoost SCTi – 203PS172724501700
2.0L Duratorq TDCi – 163PS173325052000
2.0L Duratorq TDCi Automatic – 163PS173125051800

Πλαίσιο

Ανάρτηση ΕμπρόςΓόνατα Mcpherson & ξεχωριστό ατσάλινο πρεσσαριστό υποπλαίσιο (βελτιστοποιημένο σε περίπτωση σύγκρουσης). Μονάδες αμορτισέρ/ελατήριων υπό γωνία, αμορτισέρ αερίου με πάνω βάσεις υπό γωνία, κάτω βραχίονες έλεγχου με βελτιστοποιημένα εμπρός κάθετα ελαστικά σινεμπλόκ & υδραυλικά πίσω σινεμπλόκ. Αντιστρεπτική δοκός 23 mm για 2.0L Ecoboost SCTI & 2.0L Duratorq TDCI & 24 mm για τον 1.6L EcoBoost
Ανάρτηση ΠίσωΑνεξάρτητη με ανισομεγέθεις βραχίονες (SLA) πολλαπλών συνδέσμων Control Blade, αμορτισέρ αερίου, ξεχωριστό υποπλαίσιο από πρεσσαριστό ατσάλι, αντιστρεπτική δοκός 19 mm
Σύστημα διεύθυνσηςΚρεμαργιερα, 14,8 :1 (60,5 mm/περιστροφη). Για τους 2.0L Duratec & 2.0L Ecoboost SCTI: Αντλία μεταβλητής παροχής, ιμάντας κίνησης. Για τον 2.0L Duratorq TDCI: Ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση energy pack (EHPAS)
Σύστημα διεύθυνσης, κύκλος στροφής (m) strong>11,9
Φρένα ΕμπρόςΑεριζόμενα δισκόφρενα, 300 x 28mm ή 316 x 28mm
Φρένα ΠίσωΣυμπαγείς δίσκοι 280 x 12mm
Τροχοί Ατσάλινοι (Ελαστικά)6,5J x 16in (215/60 R 16 99 H/V/W)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)6,5J x 16in (215/60 R 16 99 H/V/W)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)7J x 17in (225/50 R 17 98 W)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)8J x 18in (235/45 R 18 98 W)