FORD Kuga. Από €23.149, Το πιό Όμορφο SUV της Ford ever!

Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του νέου Ford Kuga έχουν κινητικό και ποιοτικό σχεδιασμό. Το σπορ αυτό off-road SUV (Sport Utility Vehicle) οφείλει την χαρακτηριστική δυναμική του εμφάνιση στα μυώδη φτερά στο πλάι, ενώ την εικόνα ολοκληρώνει ο κομψός σχεδιασμός του πίσω μέρους.


Hi-End Design

Οι καθαρές γραμμές του Ford Kuga αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από πολυτελή σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι έντονες καμπύλες, ο χαρακτηριστικός διαχύτης σε ασημί χρώμα στο πίσω μέρος και οι διακριτικές ράγες οροφής.

Kuga Design

Σύγχρονο Εσωτερικό

Η σύγχρονη και μεγάλη καμπίνα του Ford Kuga χαρακτηρίζεται από πολυτελές φινίρισμα. Τα σπορ καθίσματα, ο μαλακός στην αφή πίνακας οργάνων, η κονσόλα με το μοναδικό ημικυκλικό σχήμα και οι προσεγμένοι σε σχεδίαση και λεπτομέρεια διακόπτες, όργανα και επιφάνειες ελέγχου, είναι όλα αποτέλεσμα ανώτερης ποιότητας κατασκευής.

Kuga Design

Τεχνολογία για on & off Road…

To Ford Kuga διαθέτει πλήθος έξυπνων τεχνολογικών συστημάτων για πιο εύκολη και απολαυστική οδήγηση, είτε οδηγείτε στην πόλη είτε εκτός δρόμου. Διαθέτει επίσης μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά με σκοπό τη δική σας άνεση και ευκολία.

Έξυπνο Σύστημα Τετρακίνησης (AWD)

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD) του Ford Kuga αντιδράει και προσαρμόζεται άμεσα στα διάφορα οδοστρώματα. Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου, όταν οι απαιτήσεις του οδοστρώματος δεν είναι τόσο μεγάλες. Η οθόνη ενδείξεων στο ταμπλό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής την ισχύ που αποστέλλεται σε κάθε τροχό.

Kuga Τεχνολογία

Κλήση Έκτακτης Ανάγκης

Στην περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα και ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι, η τεχνολογία αυτή (που αποτελεί τμήμα του Ford SYNC) μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσει στις υπηρεσίες βοήθειας και διάσωσης και να τους μεταδώσει τη θέση σας. Στην υπηρεσία Κλήση Έκτακτης Ανάγκης απονεμήθηκε το βραβείο “Best Mobile Innovation for Automotive Transport or Utilities” (Καλύτερη καινοτομία στα κινητά τηλέφωνα για μεταφορές ή χρηστικά εργαλεία αυτοκινήτων) στα βραβεία Global Mobile Awards για το 2012.

Kuga Τεχνολογία

Αυτορυθμιζόμενο Cruise Control

Όπως στο απλό έτσι και στο αυτορυθμιζόμενο cruise control (ACC) μπορείτε να επιλέγετε την ταχύτητα με την οποία θέλετε να οδηγήσετε και να την διατηρείτε σταθερή (από 24 χιλιόμετρα ανά ώρα έως 184 χιλιόμετρα ανά ώρα). Το σύστημα ACC είναι ασφαλέστερο γιατί κάθε φορά που ανιχνεύει ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, επιβραδύνει διατηρώντας μια σταθερή απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το αυτοκίνητο επιστρέφει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.
Το σύστημα ACC διαθέτει επίσης το σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης (FA), ένα σύστημα παρακολούθησης που σας προειδοποιεί όταν τυχαία πλησιάζετε πολύ κοντά σε ένα προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης (FA) απέσπασε πρόσφατα το Βραβείο Προηγμένης Ασφάλειας Euro NCAP, ένα αναγνωρισμένου κύρους βραβείο όσον αφορά την τεχνολογία ασφάλειας στα αυτοκίνητα.

Kuga Τεχνολογία

Σύστημα Auto-Start-Stop

Έως 10% λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto-Start-Stop. Όταν το Ford Kuga είναι ακινητοποιημένο, όπως στα φανάρια ή στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, το σύστημα αυτό σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως ο κλιματισμός και το ραδιόφωνο). Στη συνέχεια, επανεκκινεί τον κινητήρα τη στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Πρόκειται για ένα ιδανικό σύστημα αν οδηγείτε στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10%. Σημείωση: Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι διαθέσιμο μόνο στον βενζινοκινητήρα 1.6L EcoBoost 150PS.

Kuga Τεχνολογία

Ελεγχος Κατανομής Ροπής για Μέγιστο Κράτημα

Ο έλεγχος κατανομής ροπής (Torque Vectoring Control) αντιδράει στο οδόστρωμα 100 φορές το δευτερόλεπτο (δηλαδή 33 φορές πιο γρήγορα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού). Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, το σύστημα εξισορροπεί την ποσότητα ισχύος και πέδησης που κατανέμεται στους δύο εμπρός τροχούς. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το κράτημα και γίνεται πιο ακριβής η οδική συμπεριφορά, ώστε να στρίβετε με μεγαλύτερη σιγουριά. Το σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής αποτελεί ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό σύστημα που προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός στο Kuga.

Kuga Τεχνολογία

Ford Eco Mode

Το πρωτοποριακό σύστημα Ford Eco Mode αποτιμά συνεχώς τις επιπτώσεις της οδηγικής σας συμπεριφοράς στην κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα αναγνωρίζει την ταχύτητα, την αλλαγή ταχυτήτων, την πέδηση και τα επίπεδα αναμονής, όπως επίσης και την αναλογία σύντομων/μακρινών διαδρομών. Το έξυπνο λογισμικό στη συνέχεια σας συμβουλεύει πώς μπορείτε να βελτιώσετε την οικονομία καυσίμου σύμφωνα με το μοναδικό οδηγικό σας στιλ.

KugaTech6

‘Ανεση Υψηλού Επιπέδου

Πρωτοποριακά συστήματα κάνουν την οδήγηση άνετη και καθιστούν κάθε διαδρομή -on ή off Road- πραγματική απόλαυση…

Διζωνικός Κλιματισμός

Ο συνοδηγός σας προτιμάει τη ζέστη, ενώ εσείς θέλετε να έχει λίγο περισσότερο κρύο. Υπάρχει λύση: Το διζωνικό ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας (DEATC). Με το σύστημα αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία με διαφορά έως και 4°C ανάμεσά σας.

Kuga Άνεση

Αφήστε το Kuga να Σταθμεύσει μόνο του…

Το σύστημα αυτόματης στάθμευσης Active Park Assist μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας σε χώρους που είναι λιγότερο από ένα μέτρο μεγαλύτεροι από το αυτοκίνητο. Εσείς απλά πατάτε ένα κουμπί και οι αισθητήρες αυτού του πρωτοποριακού συστήματος θα εντοπίσουν τον κατάλληλο χώρο καθώς περνάτε από δίπλα του. Στη συνέχεια οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο χώρο, ενώ εσείς πατάτε απλά γκάζι και φρένο και αλλάζετε ταχύτητες ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα.

Kuga Άνεση

Κάμερα Οπισθοπορείας

Η κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας σε μια οθόνη η οποία είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Εκτός του ότι σας δείχνει πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε, προβάλλει επίσης εικονικές γραμμές στάθμευσης που σας καθοδηγούν και στους πιο στενούς χώρους. Για πρόσθετη άνεση, η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε την όπισθεν.

KugaΑνεση3

Αυτόματη Πόρτα Χώρου Αποσκευών

Η ανοιγόμενη ηλεκτρική πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, όταν είστε φορτωμένοι με πράγματα, διότι μπορεί να ανοίξει χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Αρκεί να κουνήσετε το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και η πόρτα του χώρου αποσκευών θα ανοίξει και θα κλείσει αυτόματα. Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες που βρίσκονται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πότε το πόδι σας μπαίνει στο ηλεκτρικό τους πεδίο. Κατόπιν, αποστέλλουν ένα σήμα στο όχημά σας, ζητώντας το άνοιγμα ή το κλείσιμο της πόρτας. Αυτό το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν έχετε μαζί σας το τηλεχειριστήριο KeyFree.

Kuga Άνεση

Εύκολη Είσοδος και Εκκίνηση Χωρίς Κλειδί

Με το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί KeyFree της Ford μπορείτε να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το Ford Kuga χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το κλειδί από την τσέπη ή την τσάντα σας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το κλειδί σας ούτε όταν μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο. Πατήστε απλά το κουμπί εκκίνησης Ford Power καθώς πατάτε το συμπλέκτη (ή το φρένο στο αυτόματο μοντέλο) και ο κινητήρας θα ενεργοποιηθεί.

Kuga Άνεση

Υαλοκαθαριστήρες που Προσαρμόζονται Αυτόματα στη Βροχή

Οι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής ενεργοποιούνται μόλις ανιχνεύσουν σταγονίδια στο παρμπρίζ και στη συνέχεια ρυθμίζουν την ταχύτητά τους ώστε να αντιμετωπίσουν ό,τι σας επιφυλάσσει ο καιρός. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι επίπεδα ευαισθησίας, τα οποία καθορίζουν πόσα σταγονίδια μπορούν να συγκεντρώνονται στο παρμπρίζ πριν ενεργοποιηθούν οι υαλοκαθαριστήρες.

Kuga Άνεση

Θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear

Απλά πιέστε το κουμπί και τα αόρατα θερμαντικά στοιχεία θα καθαρίσουν γρήγορα τον πάγο ή το χιόνι.

Kuga Άνεση

Ηλεκτρικά Αναδιπλούμενοι Εξωτερικοί Καθρέφτες

Για αποφυγή από τυχαίες ζημιές, οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες διπλώνουν αυτόματα όταν σταθμεύετε και κλειδώνετε το αυτοκίνητο.

Kuga Άνεση

Πρόσθετος Έλεγχος κατά την Εκκίνηση σε Ανηφόρες

Χάρη στην προαιρετική, πανοραμική οροφή του Ford Kuga, το φυσικό φως πλημμυρίζει την καμπίνα, ενώ η οροφή ανοίγει, προσφέροντας στους επιβάτες υπέροχη θέα στον ουρανό και το γύρω τοπίο. Η οροφή διαθέτει επίσης ανακλαστική επίστρωση υπερύθρων για να περιορίζεται η άνοδος της θερμοκρασίας από τον ήλιο στο εσωτερικό, εάν όμως χρειάζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο αλεξήλιο για να προστατευτείτε από το φως του ήλιου.

Kuga Άνεση

Πανοραμική Οροφή

Το σύστημα HAS δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει πίσω όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση στο σύστημα πέδησης για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Kuga Άνεση

Βραβευμένη Ασφάλεια

Σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται σε οποιοδήποτε οδόστρωμα και οποιεσδήποτε συνθήκες, το Ford Kuga διαθέτει στον εξοπλισμό του νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες ασφάλειας όπως το σύστημα IPS, το ESP και φυσικά το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης AWD. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο κορυφαίος στην Ευρώπη ανεξάρτητος οργανισμός σε θέματα οδικής ασφάλειας Euro NCAP απένειμε στο Ford Kuga πέντε αστέρια για την ασφάλεια του.

ΠΑΘΗΤΙΚΗ

5 Αστέρια στο Euro NCAP

Το νέο Ford Kuga βραβεύτηκε με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, πετυχαίνονται κορυφαίες επιδόσεις στους επιμέρους τομείς: 94% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών, 70% για την προστασία των πεζών & το απόλυτο 100 για τα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας που διαθέτει.

Kuga Ασφάλεια

Συντονισμένα Συστήματα Ασφάλειας

Το Ford Kuga διαθέτει το προηγμένο σύστημα Intelligent Protection System (IPS), το οποίο συντονίζει ένα πλήθος συστημάτων ασφαλείας που προστατεύουν εσάς και τους συνεπιβάτες σας. Εκτός από το άκαμπτο και εξαιρετικά ισχυρό κέλυφος αμαξώματος, το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με μια σειρά από αερόσακους. Η κολώνα του τιμονιού υποχωρεί μακριά από τον οδηγό, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Kuga Ασφάλεια

Ford SYNC με Λειτουργία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης σε Περίπτωση Ατυχήματος

Στην περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα και ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι, η τεχνολογία αυτή (που αποτελεί τμήμα του Ford SYNC) μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσει στις υπηρεσίες βοήθειας και διάσωσης και να τους μεταδώσει τη θέση σας. Στην υπηρεσία Κλήση Έκτακτης Ανάγκης απονεμήθηκε το βραβείο “Best Mobile Innovation for Automotive Transport or Utilities” (Καλύτερη καινοτομία στα κινητά τηλέφωνα για μεταφορές ή χρηστικά εργαλεία αυτοκινήτων) στα βραβεία Global Mobile Awards για το 2012.

Kuga Ασφάλεια
ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ

Το Ford Kuga Φρενάρει για Εσάς

Το Active City Stop είναι ένα προηγμένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί ώστε να σας βοηθάει να αποφεύγετε συγκρούσεις σε συνθήκες κίνησης ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 30χλμ. ανά ώρα. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει απότομη στάση του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα. Ως επιβράβευση της καινοτομίας του, το σύστημα Active City Stop απέσπασε πρόσφατα Βραβείο Προηγμένης Ασφάλειας από το Euro NCAP.

Kuga Ασφάλεια

Δύο Προηγμένα Συστήματα σας Βοηθούν να Μένετε στη Λωρίδα σας

Εάν αρχίσετε να παρεκλίνετε από τη λωρίδα σας, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί δονώντας το τιμόνι και ενεργοποιώντας μια οπτική ένδειξη στην οθόνη πληροφόρησης του οδηγού (το επίπεδο δόνησης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα ευαισθησίας). Στη συνέχεια, εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα ή καθόλου, το σύστημα διατήρησης λωρίδας ενεργοποιείται μόνο του για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα, με ασφάλεια. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας έχει κερδίσει ένα Βραβείο Προηγμένης Ασφάλειας Euro NCAP για τα προφανή οφέλη που προσφέρει.

Kuga Ασφάλεια

Καλύτερο Κράτημα στις Στροφές

Το σύστημα βελτιωμένου δυναμικού ελέγχου στροφών (eDDC) του Ford Kuga ελέγχει με ακρίβεια την κατανομή ισχύος και στους δύο άξονες, για μειωμένη υποστροφή και καλύτερο έλεγχο του οχήματος. Έτσι το αυτοκίνητο έχει πιο δυναμική αίσθηση και ανταποκρίνεται καλύτερα.
Όταν επιταχύνετε σε στροφές, το σύστημα eDDC εφαρμόζει πέδηση στον εμπρός εσωτερικό τροχό κι αν το κρίνει απαραίτητο, στον πίσω τροχό, έτσι ώστε να διανέμεται περισσότερη ισχύς από τον κινητήρα στους εξωτερικούς τροχούς που έχουν καλύτερο κράτημα.

Kuga Ασφάλεια

Έλεγχος Κατανομής Ροπής για Μέγιστο Κράτημα

Ο έλεγχος κατανομής ροπής (Torque Vectoring Control) αντιδράει στο οδόστρωμα 100 φορές το δευτερόλεπτο (δηλαδή 33 φορές πιο γρήγορα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού). Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, το σύστημα εξισορροπεί την ποσότητα ισχύος και πέδησης που κατανέμεται στους δύο εμπρός τροχούς. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το κράτημα και γίνεται πιο ακριβής η οδική συμπεριφορά, ώστε να στρίβετε με μεγαλύτερη σιγουριά. Το σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής αποτελεί ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό σύστημα που προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός στο Kuga.

Kuga Ασφάλεια

Ένα Σύστημα που σας Ειδοποιεί για τα Αυτοκίνητα που δεν Βλέπετε

Το σύστημα πληροφόρησης τυφλών σημείων χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να βλέπει οχήματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στο “τυφλό σας σημείο”. Αυτοί οι αισθητήρες βρίσκονται και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου και σας ειδοποιούν με ένα πορτοκαλί φως, που ανάβει στον πλαϊνό καθρέφτη.

Kuga Ασφάλεια

Το σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού Καταλαβαίνει Πότε Εχετε Κουραστεί

Το σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούραση του οδηγού. Εάν κουραστείτε, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα έχει κερδίσει επίσης ένα αναγνωρισμένου κύρους Βραβείο Προηγμένης Ασφάλειας Euro NCAP.

Kuga Ασφάλεια
ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΗ

Σύστημα Key-Free

Με το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί της Ford μπορείτε να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το κλειδί από την τσέπη ή την τσάντα σας. Ένα ιδανικό χαρακτηριστικό για όταν είστε φορτωμένοι και όταν θέλετε να μη χάνετε χρόνο.

Kuga Ασφάλεια

Εντυπωσιακές Επιδόσεις σε Όλες τις Συνθήκες

Το νέο Ford Kuga είναι διαθέσιμο με κινητήρες EcoBoost 1.600cc, 150PS και 182PS που συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό & αυτόματο 6-αρι κιβώτιο αντίστοιχα. Επίσεις διατίθεται και με πετρελαιοκινητήρες 2.000cc -140 & 163PS- που μπορούν να συνδυαστούν με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (PowerShift).

Νέος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1.6L

Το νέο Kuga διατίθεται με το συμπαγή και ελαφρύ βενζινοκινητήρα EcoBoost 1.6 λίτρων, ο οποίος όμως διαθέτει την ισχύ, τη ροπή και τις επιδόσεις ενός μεγαλύτερου κινητήρα. Αυτό το καταφέρνει γιατί συνδυάζει άμεσο ψεκασμό καυσίμου, υπερσυμπιεστή και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων με τρόπο που να αποσπάει τη μέγιστη ποσότητα ισχύος από κάθε σταγόνα καυσίμου. Επιπλέον, επιτυγχάνει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές CO2. Οι κινητήρες EcoBoost είναι διαθέσιμοι με 150PS και 182PS.

Kuga Κινητήρες

Ισχυροί και Οικονομικοί Πετρελαιοκινητήρες

Και οι δύο πετρελαιοκινητήρες παράγουν μεγάλη ισχύ. Υπάρχει ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας Duratorq TDCi (140PS) με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, για υψηλά επίπεδα ισχύος στις χαμηλές στροφές (320 Nm στις 2.000 στροφές/λεπτό). Εναλλακτικά, ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας με ιπποδύναμη 163PS μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο απαιτητικές συνθήκες εκτός δρόμου.

Kuga Κινητήρες

Κιβώτιο Ταχυτήτων PowerShift

Αυτό το αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο συνδυάζει την άνεση του αυτόματου με το επίπεδο ελέγχου ενός μηχανικού κιβωτίου, προεπιλέγει την επόμενη ταχύτητα για εσάς, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ισχύος κατά την αλλαγή. Οι αστραπιαίες και άψογες αλλαγές ταχύτητας του PowerShift όχι απλά κάνουν πιο στρωτή και πιο ευχάριστη την οδήγηση, αλλά εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο αυτόματο κιβώτιο.
Το υπερσύγχρονο αυτό τεχνολογικό σύστημα σας ανταμείβει ακόμα κι αν έχετε επιλέξει λάθος ταχύτητα. Για παράδειγμα, κατά την προσπέραση, μπορεί να κατεβάσει ταχύτητα για να σας δώσει την ισχύ να επιταχύνετε γρήγορα, καθώς και τον έλεγχο που απαιτείται για να μπορέσετε να προσπεράσετε με ασφάλεια.

Kuga Κινητήρες
Εξωτερικό
Εσωτερικό

Εκδοση TREND 4X2  από: €23,149

FordKugaTrend 4X2

Εκδοση TITANIUM 4X2  από: €30,780

FordKugaTitanium 4X2

Εκδοση TREND 4X4  από: €32,550

FordKugaTrend 4X4

Εκδοση TITANIUM 4X4  από: €31,480

Ford Kuga TITANIUM-4X4

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πλοηγηθείτε και δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Kuga.


Ή κατεβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Kuga σε μορφή PDF. Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα σαν το Acrobat Reader για να ανοίξετε το αρχείο.

pdf-icon

Κινητήρες

Τύπος κινητήρα 1.2 Duratec 1.3 Duratorq TDCi
Κυβισμός (cm³) 1242 1248
Διάμετρος (mm) 70.8 69.6
Διαδρομή (mm) 78.9 82.0
Σχέση συμπίεσης 11.1:1 17.6:1
Μέγιστη ισχύς, PS (kW) # rpm 69 (51) # 5500 75 (55) # 4000
Μέγιστη ροπή, Nm # rpm 102 # 3000 145 # 1500-3500
Βαλβίδες ανά κύλινδρο 2 4
Κίνηση Εκκεντροφόρων Ιμάντας Καδένα
Ψεκασμός καυσίμου Χρονισμένος διαδοχικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων Άμεσος ψεκασμός common rail
Προδιαγραφές ρύπων Euro5 Euro5
Σύστημα ψύξης (Lt.) 4.85 6.3
Τύπος καυσίμου Βενζίνη, 95/98 RON Diesel
Χωρητικότητα συστήματος λίπανσης με φίλτρο (Lt.) 2.8 2.8
Χωρητικότητα συστήματος λίπανσης χωρίς φίλτρο (Lt.) 2.5 2.5

Μετάδοση

Τύπος κινητήρα (κιβώτιο) 1.2 Duratec (MT) 1.3 Duratorq TDCi (MT)
Τύπος κιβωτίου Μηχανικό 5 σχέσεων Μηχανικό 5 σχέσεων
1η Σχέση 3.909 3.909
2η Σχέση 2.158 2.158
3η Σχέση 1.480 1.345
4η Σχέση 1.121 0.974
5η Σχέση 0.897 0.766
Όπισθεν 3.818 3.818
Τελική σχέση μετάδοσης 3.438 3.438
Προαιρετική τελική σχέση μετάδοσης 3.733
Κίνηση Εμπρός Εμπρός
Συμπλέκτης Συμβατικός Συμβατικός

Επιδόσεις

Μοντέλο Τελική ταχύτητα (km/h) Επιτάχ. 0-100 km/h σε sec. Κατανάλωση Lt/ 100 kmΠόλη/ Εκτός πόλης/ Μικτή Εκπομπές CO2 (g/km)
1.2 Duratec – 69 PS(Auto Start-Stop) 159 13,1 5,8/ 4,4/ 4,9 115
1.3 Duratorq TDCi – 75 PS(Auto Start-Stop) 160 11 4,9/ 3,7/ 4,1 109

Διαστάσεις

Εξωτερικές διαστάσεις
Αμάξωμα 3-θυρο
Συνολικό μήκος (mm) 3620
Συνολικό πλάτος χωρίς καθρέπτες (mm) 1658
Συνολικό ύψος (mm) 1505
Μεταξόνιο (mm) 2300
Μετατρόχιο Εμπρός (mm) 1414
Μετατρόχιο Πίσω (mm) 1408
Εσωτερικές διαστάσεις
Χώρος για τους ώμους Εμπρός (mm) 1277
Χώρος για τους ώμους Πίσω (mm) 1242
Χώρος για το κεφάλι Εμπρός (mm) 987
Χώρος για το κεφάλι Πίσω (mm) 930
Χώρος για τα πόδια Εμπρός (mm) max. 1035
Χώρος για τα πόδια Πίσω (mm) min. 825
Όγκος χώρου αποσκευών (Lt.)
Με τις πίσω πλάτες 224
Με αναδιπλωμένα τα καθίσματα 747
Ρεζερβουάρ (Lt.)
Ρεζερβουάρ Βενζίνης (Lt.) 35

Βάρος

Μοντέλο Βασικό απόβαρο (kg) Μικτό βάρος οχήματος (kg)
1.25 Duratec – 82 PS 940 1320 (ωφέλιμο 380)
1.3 Duratorq TDCi – 75PS 1055 1415 (ωφέλιμο 360)

Πλαίσιο

Ανάρτηση Εμπρός Ανεξάρτητη ανάρτηση γονάτων McPherson με σπειροειδή ελατήρια και αποσβεστήρες αερίου. Ψαλίδια που εδράζονται σε ένα βοηθητικό εγκάρσιο στοιχείο, αντιστρεπτική δοκός συνδεδεμένη στους αποσβεστήρες
Ανάρτηση Πίσω Ημιάκαμπτος άξονας με αντιστρεπτική δοκό
Σύστημα διεύθυνσης Κρεμαργιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση, στάνταρ
Σύστημα διεύθυνσης, κύκλος στροφής (m) 9,25
Σύστημα διεύθυνσης, στροφές τιμονιού από τέρμα σε τέρμα 3
Φρένα Εμπρός Δισκόφρενα, 240mm (αεριζόμενα για diesel)
Φρένα Πίσω Ταμπούρα διαμέτρου 180mm
Τροχοί Ατσάλινοι (Ελαστικά) 5,5J x 14in (175/65 R 14)
Τροχοί Ατσάλινοι (Ελαστικά) 6J x 15in (195/50 R 15)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά) 5,5J x 14in (175/65 R 14)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά) 6J x 15in (195/50 R 15)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά) 6,5J x 16in (195/45 R 16)