FORD S-MAX. Από €23,149, Μοναδικό Στύλ!

Ο μοναδικός συνδυασμός σπορ στυλ και λειτουργικότητας είναι το στοιχείο που κάνει το βραβευμένο S-MAX να ξεχωρίζει από το πλήθος, από το 2006 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Το S-MAX έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζονται συμβιβασμοί στην οδηγική ποιότητα όταν αγοράζεις ένα μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο.


Εξωτερική Σχεδίαση

Η φυσιογνωμία του προδίδει σπορ στυλ, αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Ένα ανασχεδιασμένο και έντονα ανάγλυφο τρισδιάστατο καπό συνδυάζεται με νέο εμπρός τμήμα, που περιλαμβάνει ένα τολμηρότερο, γυαλιστερό μαύρο κάτω αεραγωγό και επιπλέον, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ford Ευρώπης, φώτα ημέρας LED Το ισχυρό προφίλ με προτεταμένους θόλους τροχών και χαρακτηριστικούς αεραγωγούς, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο στα κορυφαία μοντέλα με μία χρωμιωμένη λωρίδα που πλαισιώνει την κρυστάλλινη επιφάνεια των παραθύρων και τονίζει τις λείες, σπορ γραμμές.

smaxparoysiasidesign1

Εσωτερική Σχεδίαση

Για το εσωτερικό του S-MAX η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η λειτουργικότητα ήταν βασικοί στόχοι της αρμόδιας ομάδας σχεδίασης, με απώτερο σκοπό την ανώτερη αίσθηση και άνεση για όλους τους επιβάτες. Όπως και στο εξωτερικό, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και εξοπλισμού εστιασμένων στην άνεση και την πολυτέλεια, ήταν βασικές προτεραιότητες στην επανασχεδίαση και διαφοροποίηση της ατομικότητας κάθε μοντέλου.

smaxparoysiasidesign2

Πίσω Φώτα Led

Το νέο S-MAX έχει πιο δυναμικό προφίλ πίσω πόρτας, χαμηλότερο προφυλακτήρα και νέα πίσω φώτα LED που εκτείνονται βαθιά μέσα στα πίσω φτερά, δημιουργώντας μία ακόμα πιο ισχυρή, αθλητική εμφάνιση.

smaxparoysiasidesign3

Κορυφαίος Διαδρομιστής

Πλαισιωμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες της Ford, το νέο S-MAX σχεδιάστηκε για να κάνει κάθε ταξίδι, ασφαλέστερο, πιο απολαυστικό & ευκολότερο.

Νέος Κινητήρας EcoBoost

Το νέο S-MAX είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα της Ford που διατίθενται με το νέο EcoBoost SCTi 2.0L turbo. Κινητήρας ο οποίος προαναγγέλλει μία νέα εποχή στην εξέλιξη βενζινοκινητήρων της Ford. Έχοντας ελαφριά, αλουμινένια δομή, σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης νέας γενιάς, υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας και διπλό, ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων, ο EcoBoost SCTi διαθέτει προηγμένο σύστημα καύσης που σηματοδοτεί νέα επίπεδα επιδόσεων & οικονομίας καυσίμου. Παράγει μέγιστη ισχύ 203 PS (149kW) στις 5.500 rpm, & μέγιστη ροπή 300 Nm, που παράγεται σε μία ευρεία κλίμακα στροφών 1.750 – 4.500. Με το νέο κινητήρα, το S-MAX επιταχύνει από 0-100km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα & έχει τελική ταχύτητα 221 km/h.

smaxparoysiasitexnologia1

Human Machine Interface (HMI) & Convers+

Η Ford υιοθέτησε αυτή τη φιλοσοφία θέλοντας να βελτιστοποιήσει και να απλοποιήσει τη λειτουργία των χειριστηρίων και των συστημάτων διαχείρισης πληροφοριών του οχήματος. Δύο σετ προηγμένων διθέσιων διακοπτών στο τιμόνι, σε συνδυασμό με την ευανάγνωστη κεντρική οθόνη του ταμπλό, αποτελούν τη βάση για τη νέα γενιά ΗΜΙ της Ford. Διατίθενται τρία επίπεδα οργάνων ΗΜΙ, με κορυφαίο το σύστημα Convers+ που χρησιμοποιεί μία οθόνη 5.8in 256 χρωμάτων στο ταμπλό οργάνων. Το Convers+ είναι στάνταρ στις ανώτερες εκδόσεις και προαιρετικό για τα μοντέλα Trend

smaxparoysiasitexnologia2

Navigation Systems

Επιλέξτε ανάμεσα σε 2 εναλλακτικά συστήματα πλοήγησης με οθόνες 5-7in, που συνδυάζονται με ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Sony. Το σύστημα διαθέτει 8 ηχεία, θύρα usb και φυσικά δυνατότητα αναπαραγωγής mp3.

smaxparoysiasitexnologia3

Bluetooth & Voice Control

Το Bluetooth handsfree και Voice Control System επιτρέπει φωνητικό έλεγχο για κινητό τηλέφωνο, ηχοσύστημα και το σύστημα Dual Electronic Automatic Temperature Control DEATC. Διαθέτει άμεση πρόσβαση στη μνήμη του τηλεφωνικού καταλόγου μέσω του ηχοσυστήματος και φωνητική επιλογή αριθμού για ασφαλέστερες, hands-free τηλεφωνικές επικοινωνίες.

smaxparoysiasitexnologia4

USB & MP3 Connector

Σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών πηγών μουσικής, όπως MP3 players, USB flash drives, iPods κ.λπ.

smaxparoysiasitexnologia5

Πρακτικότητα που «Συγκινεί»

Όταν μπείτε μέσα στο νέο S-MAX το πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι ότι το σύγχρονο αναβαθμισμένο εσωτερικό του συνδυάζει άνεση και ευελιξία. Η ποιότητα, η ακρίβεια της κατασκευής, οι άπλετοι χώροι, σε συνδυασμό με τα επιμέρους ηλεκτρονικά συστήματα, δημιουργούν ένα περιβάλλον κομψό και πάνω απ’ όλα πρακτικό.

7 Θέσεις & FFS

Το νέο S-MAX μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά έως και επτά ενήλικες. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς σύρονται και διπλώνουν, ενώ τα καθίσματα της τρίτης σειράς μόνο διπλώνουν. Υπάρχουν 32 τρόποι να διαμορφώσετε τα καθίσματά σας και έτσι επιτυγχάνετε πολλούς και διάφορους συνδυασμούς επιβατών αλλά και αποσκευών. Το σύστημα αναδιπλούμενων καθισμάτων FFS (Ford FoldFlat System) επιτρέπει στα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς να διπλώνουν εύκολα και γρήγορα στο δάπεδο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθούν. Έτσι, δημιουργούνται πολλοί και διάφοροι συνδυασμοί φιλοξενίας των επιβατών, αλλά και αποθήκευσης των αποσκευών και άλλων αντικειμένων.

smaxparoysiasianesi1

Adaptive Cruise Control (ACC)

Το ACC είναι ένα βελτιωμένο σύστημα cruise control που βοηθά στη διατήρηση μιας προκαθορισμένης ταχύτητας ταξιδιού. Το σύστημα βασίζεται σε ραντάρ, και όταν ανιχνεύσει ότι ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο κινείται στο πεδίο της προκαθορισμένης απόστασης, το ACC επιβραδύνει αυτόματα το όχημα για τη διατήρηση της προκαθορισμένης απόστασης και στη συνέχεια, όταν ο δρόμος αδειάσει, το επιταχύνει στην προκαθορισμένη ταχύτητα ταξιδιού. Το σύστημα ACC της Ford συνδυάζει αρκετά διαφορετικά στοιχεία που διευκολύνουν τον έλεγχο του οδηγού για αποφυγή ατυχημάτων.

smaxparoysiasianesi2

Διζωνικό Σύστημα Κλιματισμού (DEATC)

Τι γίνεται αν εσείς κρυώνετε και οι επιβάτες σας όχι; Εσείς και ο συνοδηγός σας μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία τού συστήματος κλιματισμού με μια διαφορά έως και 6 βαθμών κελσίου.

smaxparoysiasianesi3

Αποθηκευτικές δυνατότητες

Δημιουργήσαμε πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους για εσάς και την οικογένειά σας. Δείτε τι δυνατότητες σάς προσφέρουμε:

 • Τσέπες στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων
 • Συρτάρια κάτω από τα μπροστινά καθίσματα
 • Αποθηκευτικό χώρο πάνω στο ταμπλό
 • Συρόμενο δάπεδο χώρου φόρτωσης – για φορτία βάρους έως 200 κιλά
 • Κάλυμμα χώρου αποσκευών
 • Τρεις αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το δάπεδο, πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων στο πενταθέσιο S-MAX

 

smaxparoysiasianesi4

Αξεσουάρ

Με μια ευρεία γκάμα από μεταφορικά αξεσουάρ δε χρειάζεται να αφήσετε κανέναν και τίποτα πίσω όταν αποφασίσετε να φύγετε.

smaxparoysiasianesi5

Ηλεκτρικό Χειρόφρενο (ΕPB)

Εύκολο στη χρήση το νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο απελευθερώνει χώρο στην κεντρική κονσόλα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εργονομία.

smaxparoysiasianesi6

Αντιθαμβωτικός Εσωτερικός Καθρέφτης

Ανιχνεύει αυτόματα τη φωτεινότητα των προβολέων τού αυτοκινήτου που ακολουθεί και περιορίζει την αντανάκλασή τους. Έτσι, ο οδηγός δεν αποσπάται και δεν θαμπώνεται από τους προβολείς των αυτοκινήτων που ακολουθούν, κάνοντας τη νυχτερινή οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

smaxparoysiasianesi7

Θερμαινόμενο Παρμπρίζ Quickclear

Χρησιμοποιώντας σχεδόν αόρατες θερμικές αντιστάσεις, αυτό το παρμπρίζ καθαρίζεται γρήγορα από την υγρασία, το χιόνι ή τον πάγο απλά με το πάτημα ενός κουμπιού (προαιρετική επιλογή).

smaxparoysiasianesi8

Δερμάτινη Πολυτέλεια

Το εσωτερικό του νέου S-MAX διαθέτει ανώτερη αίσθηση και εμφάνιση, με μοναδική, προαιρετική, εν μέρει δερμάτινη, Alcantara ή πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία, καθώς και ταμπλό και ένθετα στις πόρτες με μεταλλικό φινίρισμα και μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι για τις εμπρός πόρτες.

smaxparoysiasianesi9

Κατευθυνόμενοι Προβολείς Αλογόνου (AFS)

Με το AFS, οι προβολείς στρέφονται δεξιά ή αριστερά έως και 15°, ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τη γωνία του τιμονιού. Έτσι, όταν στρίβετε το τιμόνι, οι λαμπτήρες της μεσαίας σκάλας στρίβουν και αυτοί, παρακολουθώντας το δρόμο καθώς παίρνετε τη στροφή. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη ορατότητα στις στροφές και ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης. Οι ενσωματωμένοι στατικοί λαμπτήρες στροφής προσφέρουν πρόσθετο φωτισμό προς το πλάι σε απότομες στροφές και διασταυρώσεις.

smaxparoysiasianesi10

Κορυφαία Επίπεδα Ασφάλειας

Το νέο S-MAX σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει σε όλους τους επιβάτες ένα ασφαλές ταξίδι, γι’ αυτό και το ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας έχει διατηρηθεί και αναβαθμιστεί στο νέο μοντέλο.

Παθητική

Intelligent Protection System (IPS)

Όταν το S-MAX αποσπά την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρων από το Euro NCAP για την ασφάλεια των ενήλικων επιβαινόντων, ξέρετε ότι έχετε μπροστά σας ένα αυτοκίνητο ασφαλές και σίγουρο. Το βασικό στοιχείο στην παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι το IPS της Ford. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τα παρακάτω προηγμένα συστήματα ασφαλείας:

 • Έναν άκαμπτο χαλύβδινο κλωβό ασφαλείας που συνδυάζεται με δοκούς πλευρικής πρόσκρουσης στις πόρτες για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της σύγκρουσης
 • Αερόσακους για τη συνολική προστασία των επιβαινόντων: αερόσακο οδηγού και αερόσακο συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους εμπρός, αερόσακους οροφής που καλύπτουν την 1η και 2η σειρά καθισμάτων, καθώς και αερόσακο γονάτων του οδηγού
 • Ζώνες ασφαλείας 3 σημείων με προεντατήρες και μηχανισμό περιορισμού του φορτίου στα μπροστινά καθίσματα
 • Ζώνες ασφαλείας ρυθμιζόμενου ύψους στα μπροστινά καθίσματα
 • Υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας
 • Προηγμένη κολώνα τιμονιού που υποχωρεί, καθώς και πεντάλ που υποχωρούν και απομακρύνονται από τον οδηγό σε περίπτωση σύγκρουσης
 • Προηγμένο σύστημα προστασίας οδηγού και συνοδηγού από αυχενικά τραύματα
 • Διακόπτης απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού – τοποθετείται από την επίσημη εμπορία
 • Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX στις δύο εξωτερικές θέσεις τής δεύτερης σειράς

 

smaxparoysiasiasfaleia1
Ενεργητική

Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας (ESP) με σύστημα TA & EBA

Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP) με σύστημα υποβοήθησης της πρόσφυσης (TA) παρακολουθεί την περιστροφή των τροχών και τη γωνία του τιμονιού, τη γωνία εκτροπής και την πλευρική μετατόπιση του αυτοκινήτου. Αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι είτε τα μπροστινά είτε τα πίσω ελαστικά αρχίζουν να διολισθαίνουν, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του αυτοκινήτου τροποποιεί την ισχύ του κινητήρα και εφαρμόζει τα φρένα σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Έτσι, το αυτοκίνητο διατηρεί τον έλεγχο και την ευστάθειά του. Επιπλέον, με το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης της πέδησης (EBA) έχετε τη μέγιστη δύναμη στα φρένα, αν χρειαστεί να φρενάρετε απότομα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση ακινητοποίησης. Παράλληλα, για να ειδοποιηθούν οι οδηγοί που ακολουθούν, αν χρειαστεί να φρενάρετε απότομα, ανάβουν αυτόματα τα αλάρμ.

smaxparoysiasiasfaleia2

Blind Spot Information System (BLIS)

Το νέο S-MAΧ είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα της Ford Ευρώπης που διαθέτουν νέο Blind Spot Information System, γνωστό σαν BLIS. Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε ραντάρ ενθαρρύνει τον οδηγό να είναι ακόμα πιο προσεκτικός όταν ελέγχει για να κάνει προσπέραση, προειδοποιώντας τον για οποιοδήποτε όχημα βρίσκεται κοντά του αλλά στα τυφλά σημεία, αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιεί δύο μονάδες ραντάρ πολλαπλής δέσμης που βρίσκονται στις εξωτερικές γωνίες του πίσω προφυλακτήρα. Το ραντάρ αναγνωρίζει πότε ένα όχημα εισέρχεται στην προκαθορισμένη ‘τυφλή ζώνη’ και ανάβει μία ενδεικτική λυχνία LED στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη, προειδοποιώντας τον οδηγό ότι τον προσπερνά ένα άλλο όχημα.

smaxparoysiasiasfaleia3
Αντικλεπτική

Σύστημα Παθητικής Αντικλεπτικής Προστασίας (PATS)

Όταν έχετε αποκτήσει ένα αυτοκίνητο τόσο ελκυστικό όσο το νέο S-MAX, θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ασφαλές όταν το αφήνετε παρκαρισμένο οπουδήποτε. Γι’ αυτό έχουμε ενσωματώσει και πολλά χαρακτηριστικά αντικλεπτικής προστασίας. Οι κλειδαριές είναι υψηλής ασφαλείας, αντιδιαρρηκτικές, με ενισχυμένες βάσεις στήριξης. Για πρόσθετη προστασία υπάρχει το πατενταρισμένο παθητικό αντικλεπτικό σύστημα PATS με immobilizer, που απενεργοποιεί τη μηχανή μέχρι να τοποθετηθεί στο διακόπτη του κινητήρα ή να αναγνωριστεί από τους αισθητήρες το κλειδί με το μοναδικό κωδικό.

smaxparoysiasiasfaleia5

Νέοι Κινητήρες

EcoBoost είναι το όνομα της νέας οικογένειας κινητήρων υψηλής απόδοσης & χαμηλής κατανάλωσης της Ford. Το νέο S-MAX είναι από τα πρώτα μοντέλα στην Ευρώπη που υιοθετούν αυτή την τεχνολογία. Ο 2.0 EcoBoost SCTi συνδυάζει άμεσο ψεκασμό βενζίνης, υπερσυμπίεση και διπλό μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων για έναν εξαιρετικό συνδυασμό οικονομίας καυσίμου, χαμηλών εκπομπών ρύπων και επιδόσεων. Τα χαρακτηριστικά αυτά αξιοποιούνται ακόμα περισσότερο από το κιβώτιο Ford PowerShift με τη βελούδινη αίσθηση. Οι νέες τεχνολογίες κινητήρων μαζί με τις βελτιωμένες μονάδες 2.0 Duratorq TDCi εγκαινιάζουν μία χρονιά καινοτομιών για τη Ford.

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

 • 2.0 L Duratec, 145 PS
 • 2.0 L EcoBoost, 203 PS

 

smaxparoysiasikinitires1

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

 • 2.0L Duratorq TDCi, 140 PS
 • 2.0L Duratorq TDCi, 163 PS

 

S-MAX Κινητήρες
Εξωτερικό
Εσωτερικό

Video

Έκδοση TREND 5 θέσεις από: €23,149

Έκδοση TITANIUM 5 θέσεις από: €30,445

Έκδοση TITANIUM S 5 θέσεις από: €40,565

Έκδοση TITANIUM 7 θέσεις από: €31,295


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πλοηγηθείτε και δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford S-MAX.


Ή κατεβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford S-MAX σε μορφή PDF. Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα σαν το Acrobat Reader για να ανοίξετε το αρχείο.

pdf-icon

Κινητήρες

Τύπος κινητήρα1.6L EcoBoost 1602.0L EcoBoost SCTi 2.0L EcoBoost SCTi 2.0L Duratorq TDCi 2.0L Duratorq TDCi
ΠεριγραφήΤετρακύλινδρος εν σειρά, άμεσου ψεκασμού & TurboΤετρακύλινδρος εν σειρά, άμεσου ψεκασμού & TurboΤετρακύλινδρος εν σειρά, άμεσου ψεκασμού & TurboTurbo Diesel, άμεσου ψεκασμούTurbo Diesel, άμεσου ψεκασμού
Κυβισμός (cm³)15961999199919971997
Μέγιστη ισχύς, PS (kW) # rpm160 (119) # 5700203 (149) # 6000240 (176) # 6000140 (103) # 3750163 (120) # 3750
Μέγιστη ροπή, Nm # rpm240 # 1600-4000300 # 1750-4500
(overboost: 320)
340 # 1900-3500
(overboost: 360)
320 # 1750 - 2750340 # 2000 - 3250
Διάμετρος (mm)79.087,587.58585
Διαδρομή (mm) 81.483,183.18888
Σχέση συμπίεσης10.0:110,0 : 110.0:117,9:117,9:1
Κύλινδροι44444
Βαλβίδες ανά κύλινδρο44444
Κίνηση ΕκκεντροφόρωνΙμάνταςΜονή καδέναΜονή καδέναΙμάντας & ΚαδέναΙμάντας & Καδένα
Ψεκασμός καυσίμουΑμεσος ψεκασμός, turboΑμεσου ψεκασμού, υψηλής πίεσηςΑμεσου ψεκασμού, υψηλής πίεσηςCommon Rail, υψηλής πίεσηςCommon Rail, υψηλής πίεσης
Προδιαγραφές ρύπωνEuro5Euro5Euro5Euro5Euro5
Τύπος καυσίμουΒενζίνη, 95/98 RONΒενζίνη, 95 RONΒενζίνη, 95 RONDieselDiesel
Εμβολα-Χυτά-Κράμα αλουμινίου πυριτίουΚράμα αλουμινίου πυριτίου
Μπιέλες-Σφυρήλατες & κρουστικά διαιρούμενες-Σφυρήλατο ατσάλιΣφυρήλατο ατσάλι
Διαστάσεις βαλβίδων εισαγωγής (mm)-32,5-28,228,2
Διαστάσεις βαλβίδων εξαγωγής (mm)-28-23,123,1
Περιεχόμενη γωνία βαλβίδων (μοίρες)-39-00

Μετάδοση

Τύπος κινητήρα (κιβώτιο)1.6L EcoBoost (MT)2.0L EcoBoost SCTi (AT)2.0L Duratorq TDCi (MT)2.0L Duratorq TDCi (AT)
Τύπος κιβωτίουΜηχανικό 6 σχέσεωνΑυτόματο Powershift 6 σχέσεων Μηχανικό 6 σχέσεωνΑυτόματο Powershift 6 σχέσεων
1η Σχέση-3.8183.5833.583
2η Σχέση-2.1501.9521.952
3η Σχέση-1.4071.2411.194
4η Σχέση-1.0290.8680.842
5η Σχέση-1.1880.9430.943
6η Σχέση-0.9710.7890.789
Όπισθεν-5.2831.4232.167
Τελική σχέση μετάδοσης-FD1: 3,933 (Σχέσεις: 1/2/3/4) - FD2: 2,682 (Σχέσεις: 5/6/Οπισθεν)FD1: 4,063 (Σχέσεις: 1/2/3/4) - FD2: 4,955 (Σχέσεις: 5/6/Οπισθεν)FD1: 4,067 (Σχέσεις: 1/2/3/4) - FD2: 2,905 (Σχέσεις: 5/6/Οπισθεν)
ΚίνησηΕμπρός Εμπρός Εμπρός Εμπρός
Συμπλέκτης-Διπλός υδραυλικός, ηλεκτρονικά ελεγχόμενοςΥδραυλικός αυτορυθμιζόμενος με βολάν διπλής μάζαςΔιπλός υδραυλικός, ηλεκτρονικά ελεγχόμενος

Επιδόσεις

ΜοντέλοΤελική ταχύτητα (km/h)Επιτάχ. 0-100 km/h σε sec.Ρεπρίζ (με 4η) 50-100 km/h (sec)Κατανάλωση L/ 100 km – Πόλη/ Εκτός πόλης/ ΜικτήΕκπομπές CO2 (g/km)
1.6L EcoBoost – 160PS2049,89,69,4/ 5,7/ 7,0164
2.0L EcoBoost SCTi – 203PS2218,5-11/ 6,4/ 8,1189
2.0L EcoBoost SCTi – 240PS2358,3-11,5/ 6,5/ 8,3194
2.0L Duratorq TDCi – 140PS19610,29,57,0/ 4,8/ 5,6149
2.0L Duratorq TDCi Automatic – 140PS19310,9-7,4/ 5,2/ 6,0159
2.0L Duratorq TDCi – 163PS2059,59,37,0/ 4,8/ 5,6149
2.0L Duratorq TDCi Automatic – 163PS20210,2-7,4/ 5,2/ 6,0159

Διαστάσεις

Εξωτερικές διαστάσεις
Αμάξωμα5-θυρο
Συνολικό μήκος (mm)4772 - 4801 (με body kit)
Συνολικό πλάτος χωρίς καθρέπτες (mm)1884
Συνολικό ύψος (mm)1660 (χωρίς ράγες οροφής)
Μεταξόνιο (mm)2850
Μετατρόχιο Εμπρός (mm)1578-1588
Μετατρόχιο Πίσω (mm)1595-1605
Εσωτερικές διαστάσεις
Εσωτερικές Διαστάσεις
Χώρος για τους ώμους Εμπρός (mm)1531
Χώρος για τους ώμους Πίσω (mm)1535
Χώρος για τους ώμους 3η σειρά καθισμάτων (mm)1386
Χώρος για το κεφάλι Εμπρός (mm)1015
Χώρος για το κεφάλι Πίσω (mm)966
Χώρος για το κεφάλι 3η σειρά καθισμάτων (mm)943
Χώρος για τα πόδια Εμπρός (mm) max. 1079
Χώρος για τα πόδια Πίσω (mm)991
Χώρος για τα πόδια 3η σειρά καθισμάτων (mm)725
Όγκος χώρου αποσκευών (Lt.)
Όγκος Χώρου αποσκευών (Lt.)
5-ΘΕΣΙΟ (5-θέσια διαμόρφωση)854
5-ΘΕΣΙΟ (2-θέσια διαμόρφωση)2100 (έως την οροφή)
7-ΘΕΣΙΟ (7-θέσια διαμόρφωση)285
7-ΘΕΣΙΟ (5-θέσια διαμόρφωση)755
7-ΘΕΣΙΟ (2-θέσια διαμόρφωση)2000 (έως την οροφή)
Ρεζερβουάρ (Lt.)
Ρεζερβουάρ Βενζίνης (Lt.) 70

Βάρος

ΜοντέλοΑπόβαρο (kg)Μικτό βάρος οχήματος (kg)Μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης (kg)
Με φρένα & κλίση 8%
1.6L EcoBoost – 160PS159824001800
2.0L EcoBoost SCTi – 203PS167624051700
2.0L EcoBoost SCTi – 240PS167624051700
2.0L Duratorq TDCi – 140/163PS169025052000
2.0L Duratorq TDCi Automatic – 140/163PS168925051800

Πλαίσιο

Ανάρτηση ΕμπρόςΓόνατα Mcpherson & ξεχωριστό ατσάλινο πρεσσαριστό υποπλαίσιο (βελτιστοποιημένο σε περίπτωση σύγκρουσης). Μονάδες αμορτισέρ/ελατήριων υπό γωνία, αμορτισέρ αερίου με πάνω βάσεις υπό γωνία, κάτω βραχίονες έλεγχου με βελτιστοποιημένα εμπρός κάθετα ελαστικά σινεμπλόκ & υδραυλικά πίσω σινεμπλόκ. Αντιστρεπτική δοκός 23 mm για 2.0L Ecoboost SCTI & 2.0L Duratorq TDCI & 24 mm για τον 2.0L Duratec 145 ps
Ανάρτηση ΠίσωΑνεξάρτητη με ανισομεγέθεις βραχίονες (SLA) πολλαπλών συνδέσμων Control Blade, αμορτισέρ αερίου, ξεχωριστό υποπλαίσιο από πρεσσαριστό ατσάλι, αντιστρεπτική δοκός 19 mm
Σύστημα διεύθυνσηςΚρεμαργιερα, 14,8 :1 (60,5 mm/περιστροφη). Για τους 2.0L Duratec & 2.0L Ecoboost SCTI: Αντλία μεταβλητής παροχής, ιμάντας κίνησης. Για τον 2.0L Duratorq TDCI: Ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση energy pack (EHPAS)
Σύστημα διεύθυνσης, κύκλος στροφής (m)11,9
Φρένα ΕμπρόςΑεριζόμενα δισκόφρενα, 300 x 28mm ή 316 x 28mm
Φρένα ΠίσωΣυμπαγείς δίσκοι 302 x 11mm
Τροχοί Ατσάλινοι (Ελαστικά)6,5J x 16in (215/60 R 16 99 H/V/W)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)6,5J x 16in (215/60 R 16 99 H/V/W)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)7J x 17in (225/50 R 17 98 W)
Τροχοί Αλουμινίου (Ελαστικά)8J x 18in (235/45 R 18 98 W)