skip to Main Content
FORD B-MAX

Το νέο Ford B-MAX έχει κατασκευαστεί ειδικά για τους οδηγούς της πόλης και κυρίως για τους νέους οικογενειάρχες. Παρόλο που είναι συμπαγές σε μέγεθος, οι εύχρηστες πόρτες του, με μοναδικό άνοιγμα 1,5 μέτρου, σας προσφέρουν άνετη πρόσβαση σε ένα κορυφαίο στην κατηγορία του, άνετο και προηγμένο εσωτερικό.
Εκτός από το μοναδικό design, το Ford B-MAX διαθέτει ένα πλήθος από τεχνολογικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την οδήγηση και την κάνουν πιο απολαυστική και αποτελεσματική. Για παράδειγμα, το σύστημα Active City Stop συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες, φρενάροντας αυτόματα για σας, αν χρειάζεται. Επίσης, με το σύστημα Ford SYNC μπορείτε να ελέγχετε τη μουσική και το κινητό σας τηλέφωνο με απλές φωνητικές εντολές. Τέλος, ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1,0L παράγει ισχύ ανάλογη με αυτή ενός κινητήρα 1,6L, ενώ επιτυγχάνει την καλύτερη οικονομία καυσίμου στην κατηγορία του.

ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Ford Β-ΜΑΧ διευκολύνει και κάνει πιο απολαυστική την οδήγηση στην πόλη, χάρη στα προηγμένα συστήματα τεχνολογίας υποβοήθησης της οδήγησης και ένα πλήθος χαρακτηριστικών που ενδεχομένως δεν θα περιμένατε σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Σε συνδυασμό με το μοναδικό σύστημα θυρών, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται σε όλες τις ποικίλες απαιτήσεις και ανάγκες του σύγχρονου οδηγού.

Το Ford Β-ΜΑΧ φρενάρει για εσάς, για να αποφύγετε τις συγκρούσεις στις χαμηλές ταχύτητες

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα Active City Stop (προαιρετική επιλογή) μπορείτε να περιορίσετε ή και να αποφύγετε συγκρούσεις σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με χαμηλές ταχύτητες ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Αν το σύστημα ανιχνεύσει απότομη ακινητοποίηση του προπορευόμενου οχήματος, τότε φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Πρόσθετος έλεγχος στις ανηφόρες

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist) δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Λειτουργεί διατηρώντας την πίεση στα φρένα για 2,5 δευτερόλεπτα επιπλέον, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να μετακινήσετε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες. Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα είναι διαθέσιμο με τους περισσότερους κινητήρες.

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Πιο εύκολα όπισθεν χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Κολωνάκια, τοιχεία, παιδιά που παίζουν… η κάμερα οπισθοπορείας (προαιρετική επιλογή) προβάλλει εικόνα πίσω από το αυτοκίνητο σε μια έγχρωμη οθόνη ενσωματωμένη στο ταμπλό. Σας δείχνει εικόνα από εκεί που δεν μπορείτε να δείτε, αλλά σας βοηθά επίσης να παρκάρετε προβάλλοντας στην οθόνη γραμμές που σας καθοδηγούν ακόμα και στον πιο στενό χώρο στάθμευσης. Για περισσότερη άνεση, η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που βάζετε όπισθεν.

Αισθητήρες για πιο άνετο παρκάρισμα

Οι προαιρετικοί αισθητήρες απόστασης στάθμευσης σάς βοηθούν να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το επόμενο εμπόδιο, εμπρός ή πίσω από το αυτοκίνητο. Εκπέμπουν ένα ηχητικό σήμα, το οποίο ενισχύεται όσο πλησιάζετε στο εμπόδιο. Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να μπορείτε να παρκάρετε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη σιγουριά.

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Έλεγχος κατανομής της ροπής για καλύτερο έλεγχο

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Το σύστημα TVC (Torque Vecroring Control) αντιδρά στις διακυμάνσεις του οδοστρώματος περίπου 100 φορές το δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, το σύστημα εξισορροπεί την εφαρμογή των φρένων και την ροπή που μεταφέρεται σε κάθε έναν από τους δύο εμπρός τροχούς. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το κράτημα και επιτυγχάνεται ακριβέστερη οδική συμπεριφορά, ώστε να στρίβετε με μεγαλύτερη σιγουριά. Το TVC αποτελεί ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό σύστημα που διατίθεται στάνταρ.

Σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια

Το Ford B-MAX διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS), το οποίο αναπροσαρμόζει αυτόματα την υποβοήθηση ανάλογα με τις συνθήκες. Συνεπώς, όταν οδηγείτε στην πόλη, με χαμηλή ταχύτητα ή όταν παρκάρετε, το σύστημα το τιμόνι στρίβει πιο εύκολα, διευκολύνοντας τους ελιγμούς. Στις μεγαλύτερες ταχύτητες, (για παράδειγμα, στον αυτοκινητόδρομο), το τιμόνι γίνεται πιο σταθερό, για μεγαλύτερο έλεγχο και σιγουριά. Αυτό το πρωτοποριακό σύστημα, ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται, έτσι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Σύστημα διατήρησης της ταχύτητας cruise control για πιο άνετα μακρινά ταξίδια

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία

Όταν μετακινείστε στην εθνική οδό, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα, χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του τιμονιού. Το σύστημα στη συνέχεια διατηρεί την προκαθορισμένη ταχύτητα, συνεπώς δεν χρειάζεται πια να πατάτε το γκάζι. Για να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε, χρησιμοποιείτε απλά τα ίδια χειριστήρια.

Εξοικονομήστε καύσιμο με το σύστημα Auto-Start-Stop

Όταν το Ford B-MAX σταματά στα φανάρια ή στην κίνηση, ο κινητήρας σβήνει αυτόματα (ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν βασικά συστήματα όπως εξαερισμός, air condition, φώτα και ραδιόφωνο). Μόλις ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε, ο κινητήρας παίρνει πάλι εμπρός αμέσως. Πρόκειται για ένα ιδανικό σύστημα όταν οδηγείτε στην πόλη, γιατί περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 10% (κύκλος πόλης) ή 5% (μικτός κύκλος).

Ford Bmax η απόλυτη οδηγική εμπειρία
ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Με τη σειρά κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων που διατίθενται για το Ford Β-ΜΑΧ, μπορείτε να επιλέξετε τον δικό σας συνδυασμό ιπποδύναμης και οικονομίας. Ξεχωρίζουν ο νέος βραβευμένος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1,0L, ο οποίος διαθέτει την ιπποδύναμη ενός κινητήρα 1,6L με κορυφαία στην κατηγορία του οικονομία καυσίμου, καθώς και ο βελτιωμένος πετρελαιοκινητήρας Duratorq TDCi 1,6L.

Το Ford Β-ΜΑΧ διαθέτει επίσης μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις και την απόδοση των κινητήρων του.

Το Ford Β-ΜΑΧ διατίθεται με μια χαρισματική γκάμα προηγμένων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, και κιβωτίων ταχυτήτων. Υπάρχει ωστόσο ένας κινητήρας που ξεχωρίζει για την εξαιρετική ιπποδύναμη και ροπή σε σύγκριση με το μέγεθός του, καθώς και για την κορυφαία στην κατηγορία του οικονομία καυσίμου: ο βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost, “διεθνής κινητήρας της χρονιάς” το 2012.

Κορυφαίος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost

Ford Bmax επιδόσεις υπεροχής

Το Ford B-MAX διατίθεται με τον “διεθνή κινητήρα της χρονιάς 2012”, τον επαναστατικό κινητήρα 1,0L ο οποίος, με ιπποδύναμη 100 ή 125 ίππων, αποδίδει την ισχύ ενός κινητήρα 1,6L, αλλά καταναλώνει 20% λιγότερο καύσιμο. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι ανάλογες με αυτές ενός πετρελαιοκινητήρα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην επαναστατική εκ βάθρων σχεδίασή του. Ανάμεσα στις σημαντικότερες βελτιώσεις είναι ο ταχύτερος χρόνος προθέρμανσης του κινητήρα και οι μειωμένες τριβές. Εκτός από την ισχύ και οικονομία που προσφέρει, θα απολαύσετε και τον μοναδικό “βρυχηθμό” και τη σπορ αίσθηση που τον χαρακτηρίζουν.

Πετρελαιοκινητήρας με κορυφαία στην κατηγορία του οικονομία

Ο κινητήρας Duratorq TDCi 1,6L αποδίδει ισχύ 95 ίππων και κορυφαία κατανάλωση στην κατηγορία του 4 λίτρα/100 χιλιόμετρα, περιορίζοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2 μόλις στα 104 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ford Bmax κινητήρας τεχνολογικής υπεροχής

Οικονομικό 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων

Ford Bmax επιδόσεις

Τόσο οι βενζινοκινητήρες Duratec 1,4L και EcoBoost 1,0L, όσο και ο πετρελαιοκινητήρας 1,6L συνοδεύονται από ένα 5-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με άψογη συμπεριφορά, το οποίο ρυθμίζεται προσεκτικά ώστε να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά κάθε κινητήρα.

Εξαιρετικά ομαλό και αποτελεσματικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Ο βενζινοκινητήρας Duratec Ti-VCT 1,6L συνδυάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων PowerShift. Αυτό το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη συνδυάζει την άνεση ενός αυτόματου με τα επίπεδα ελέγχου ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, προεπιλέγοντας για σας την επόμενη σχέση χωρίς απώλεια ισχύος κατά την αλλαγή. Οι άμεσες και άψογες αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο αυτό, όχι μόνο κάνουν πιο ομαλή και πιο ευχάριστη την οδήγηση, αλλά συμβάλλουν και στην εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο.

Ford Bmax επιδόσεις

Ένας πιο οικονομικός τρόπος επαναφόρτισης της μπαταρίας

Ford Bmax ηλεκτρικά

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει μόνο την μπαταρία όποτε χρειάζεται και όταν γίνεται πιο οικονομικά. Για παράδειγμα, στη διάρκεια της πέδησης, το σύστημα μετατρέπει την ισχύ που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρική ενέργεια ώστε να επαναφορτιστεί η μπαταρία ενώ κινείστε. Αυτό συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Back To Top