skip to Main Content
FORD EDGE

Στην κορυφή της σειράς μας SUV,
Το νέο Ford Edge
αποτελεί την επιτομή της σύγχρονης κομψότητας.

Οι δυνατές επιδόσεις, το κορυφαίο
στυλ και τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα,
κάνουν αυτό το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει.

Με τολμηρή και εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο,
αυτό το όχημα είναι κάτι περισσότερο από ένα SUV, είναι
μια σίγουρη δήλωση πρόθεσης.

Εξερευνήστε το Ford Edge.

Ενεργός έλεγχος θορύβου

Ο Ενεργός έλεγχος θορύβου μετρά ενοχλητικά ηχητικά κύματα (όπως το θόρυβο του κινητήρα) και τα ακυρώνει.

Τα διαχωρίζει από τους ήχους που θέλετε να ακούτε, όπως η μουσική και οι συνομιλίες, καθιστώντας τους πεντακάθαρους.

Διαφορετικά, μπορείτε απλά να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε μια αίσθηση ηρεμίας καθώς επικεντρώνεστε στο δρόμο μπροστά σας.

Ford Edge

Αναπροσαρμοζόμενη υποστήριξη τιμονιού

Ford Edge

Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία καθιστά την οδήγηση πιο άνετη, ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες.

Παρακολουθεί συνεχώς τις οδικές συνθήκες και τον τρόπο οδήγησής σας ώστε να βελτιστοποιήσει το σύστημα διεύθυνσης, δηλαδή πόσες στροφές του τιμονιού απαιτούνται.

Σε χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά τη στάθμευση, το Σύστημα Aναπροσαρμοζόμενης Yποβοήθησης (Adaptive Steering) καθιστά το όχημα πιο ευέλικτο και εύκολο να στρίψει, απαιτώντας μικρότερη προσπάθεια. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το Σύστημα Aναπροσαρμοζόμενης Yποβοήθησης βελτιώνει τις αποκρίσεις του τιμονιού καθιστώντας τις στροφές ευκολότερες με λιγότερες κινήσεις του τιμονιού.

Με λιγότερες κινήσεις η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΣΙΓΟΥΡΟ. ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ. ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

Μια παρουσία που είναι δύσκολο να αγνοήσετε, το Ford Edge
αποπνέει περιεχόμενο και στυλ.
Είναι ένα όχημα με όραμα, με περισσότερους
από έναν τρόπους.
Κάθε πτυχή του Ford Edge προβάλλει μια
απτή αίσθηση νεωτερισμού και
ασυμβίβαστης ποιότητας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ. ΥΠΕΡΟΧΟ. ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ.

Υπάρχει χώρος για πέντε ενήλικες για να κάτσουν με άνεση και πολυτέλεια. Οι λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας όπως ασημένια και μαύρα φινιρίσματα είναι διανθισμένες σε όλη την καμπίνα.

Το εσωτερικό μπουτίκ στιλ του Edge συνδυάζει έξυπνη σχεδίαση με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Εμπνέοντας ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην οδήγηση.

Με το Σύστημα Eνεργού Eλέγχου Θορύβου (Active Noise Control) που ενισχύει την ηρεμία και την γαλήνη της καμπίνας, το Ford Edge θα σας ανταμείψει σε κάθε επίπεδο.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ. ΑΝΕΤΟ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ.

Το Ford Edge είναι εξοπλισμένο με πολλές πρωτοποριακές τεχνολογίες. Θα αναρωτιέστε πώς ζούσατε μέχρι τώρα χωρίς αυτές.

Όλες φροντίζουν να μπορείτε να επικεντρώνεστε στο δρόμο και στο μακρινό ορίζοντα μπροστά σας.

Μεγαλύτερη διασκέδαση. Λιγότερες κινήσεις στο τιμόνι.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Το Σύστημα Αναπροσαρμοζόμενης Υποβοήθησης είναι μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει άνετη οδήγηση κάθε στιγμή, κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμη και κατά τη στάθμευση.

Σε χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά τους ελιγμούς σε ένα χώρο στάθμευσης, απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού. Σε υψηλότερες ταχύτητες, τίθεται αυτόματα σε ένα πιο συμβατικό σύστημα διεύθυνσης, για να προσφέρει άνετη και σίγουρη ανταπόκριση.

Υπάρχει επίσης λειτουργία Sport. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, κάνει την οδήγηση σε δρόμους με στροφές πιο ευχάριστη, καθώς απαιτούνται λιγότερες στροφές του τιμονιού.

Τεχνολογία που μπορείτε να ελέγχετε με τη φωνή σας

Το Ford SYNC 2 σας επιτρέπει να μένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό, χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8″.

Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε μια λίστα τοπικών εστιατορίων αναφέροντας απλά τη λέξη “I’m hungry”* ή με πρόσβαση στον Οδηγό Michelin, που σας βοηθά στην επιλογή και την κράτησή σας.
* Το SYNC 2 δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα.

Η σύνδεση Wi-Fi είναι διαθέσιμη μέσω σημείων πρόσβασης, με ένα μόντεμ USB. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Ένα έξυπνο Σύστημα Τετρακίνησης (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η έξυπνη τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ’ απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα για ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Προβολείς που σας βοηθούν να βλέπετε στις στροφές

Οι προβολείς Ford Dynamic LED προσφέρουν προσαρμοστικό φωτισμό και δεν είναι απλά εντυπωσιακοί, είναι και έξυπνοι. Μία σειρά από LED προσφέρουν ακριβή φωτισμό και το έντονο φυσικό φως τους προσφέρει εξαιρετικό φωτισμό. Περιλαμβάνονται επίσης φώτα ημέρας. Οι λωρίδες ένδειξης στροφής LED αντικαθιστούν τα παραδοσιακά “αλάρμ”, ανάβοντας διαδοχικά για υψηλή ορατότητα από τους άλλους οδηγούς. Επιπλέον, ο προβολέας μεγάλης σκάλας που δεν θαμπώνει προσαρμόζεται αυτόματα, μεγιστοποιώντας την ορατότητα χωρίς να “τυφλώνει” τους άλλους οδηγούς. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτοί οι νέοι προβολείς/φώτα ακολουθούν επίσης την πορεία στον δρόμο, βοηθώντας να βλέπετε πιο καθαρά όταν οδηγείτε στις στροφές.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Βλέπει τι κατευθύνεται προς εσάς και από τις δύο πλευρές

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στην πρόσοψη του ολοκαίνουργιου Ford Edge προβάλλει μια διπλή εικόνα στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς από κάθε πλευρά. Αυτή η προαιρετική νέα τεχνολογία είναι ανεκτίμητη όταν βγαίνετε από ένα στενό χώρο στάθμευσης ή σε ένα δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, όπου παρεμποδίζεται το οπτικό πεδίο σας.

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος ορίου ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο ταχύτητας.

Ford Edge οδηγική εμπειρία
Ford Edge οδηγική εμπειρία

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθάει να μένετε στη λωρίδα σας

Το Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα σας. Το Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας τότε σας προειδοποιεί, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. Εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα ή καθόλου, το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας ενεργοποιείται για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα, με ασφάλεια. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για δρόμους πολλών λωρίδων (όπως οι αυτοκινητόδρομοι), έτσι θα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Έλεγχος γκαζιού (Cruise Control) που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία Αυτορρυθμιζόμενου Συστήματος Ελέγχου γκαζιού (ACC), επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το αυτοκίνητο για να διατηρήσει μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το αυτοκίνητο επιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Προσέγγισης είναι μια τεχνολογία που αποτελεί μέρος του Αυτορρυθμιζόμενου Συστήματος Ελέγχου γκαζιού και έχει σχεδιαστεί για να σας προειδοποιεί σε περίπτωση που πλησιάσετε τυχαία πολύ κοντά σε ένα προπορευόμενο όχημα.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Σας βοηθά να διατηρείτε το όριο ταχύτητας

Η Έξυπνη Υποβοήθηση Ταχύτητας (ISA) είναι σχεδιασμένη για να μειώνει τις πιθανότητες υπερβολικής επιτάχυνσης, ώστε να μπορείτε να επικεντρώνεστε στον δρόμο. Αρχικά, η τεχνολογία αναγνώρισης πινακίδων οδικής κυκλοφορίας (TSR) ανιχνεύει αυτόματα το τρέχον όριο ταχύτητας (όταν είναι ενεργοποιημένη) και έπειτα το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητά σας σε αυτό το όριο.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Οι καθρέφτες βλέπουν αυτό που δεν βλέπετε εσείς

Το Σύστημα Πληροφόρησης Τυφλού Σημείου (BLIS) μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάζετε λωρίδες με μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στους αισθητήρες ραντάρ που σαρώνουν τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του οχήματός σας. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ένα όχημα που δεν βλέπετε, ενεργοποιείται ένα πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Πρόσθετη βοήθεια όταν κάνετε όπισθεν

Το Cross Traffic Alert είναι μια νέα τεχνολογία που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα όταν βγαίνετε από ένα χώρο στάθμευσης. Σε περίπτωση που πλησιάζει κάποιο όχημα, ενεργοποιείται ένας προειδοποιητικός ήχος και ανάβει ένα φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Το τρέιλερ παραμένει με ασφάλεια στη θέση του

Το Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Τρέιλερ (TSC) ανιχνεύει τυχόν ταλαντώσεις ή κλυδωνισμούς και μειώνει την ταχύτητα του οχήματός σας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, για πιο ελεγχόμενη ρυμούλκηση. Το σύστημα επιβραδύνει το όχημα μειώνοντας τη ροπή του κινητήρα και αυξάνοντας σταδιακά την πίεση της πέδησης στους τροχούς.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

<strongΜέγιστος έλεγχος στις στροφές

Το Σύστημα Ελέγχου Κατανομής Ροπής εξισορροπεί τη ροπή του κινητήρα μεταξύ των μπροστινών τροχών, ώστε να ανταποκρίνεται στο οδόστρωμα και τις οδηγικές συνθήκες. Το σύστημα λειτουργεί 100 φορές το δευτερόλεπτο και είναι 33 φορές πιο γρήγορο από το ανοιγόκλεισμα του ματιού. Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο κράτημα και εξαιρετικά επακριβή οδική συμπεριφορά, το οποίο θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι όταν θα επιταχύνετε στις στροφές.

Ford Edge οδηγική εμπειρία

Σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού, το οποίο αποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις

Ηλεκτρικό Σύστημα Υποβοήθησης του τιμονιού, το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά σας και στις συνθήκες. Σε χαμηλές ταχύτητες, το σύστημα κάνει την περιστροφή των τροχών πιο ελαφριά και πιο εύκολη, βελτιώνοντας τη δυνατότητα ελιγμών. Σε υψηλές ταχύτητες, όταν χρειάζεστε μεγαλύτερο έλεγχο, το σύστημα σφίγγει το τιμόνι. Ένα χαρακτηριστικό ελέγχου ολίσθησης λαμβάνει επίσης υπ’ όψιν τους πλευρικούς ανέμους και άλλες οδηγικές συνθήκες, ενώ ο ενεργός έλεγχος ταλάντωσης τιμονιού μειώνει οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες δονήσεις του τιμονιού.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ. ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ. ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ.

Συνδυάζοντας έξυπνο σχεδιασμό και μηχανική με προηγμένη αεροδυναμική, το Ford Edge προσφέρει έναν ιδανικά ισορροπημένο συνδυασμό επιδόσεων, οικονομίας καυσίμου και ακρίβειας στο χειρισμό.

Προηγμένες αναρτήσεις για εκπληκτική οδήγηση και οδική συμπεριφορά

Ford Edge επιδόσεις

Μια ολοκαίνουργια πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσεων, σε συνδυασμό με μια βελτιωμένη εμπρός ανάρτηση, προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο στους τροχούς και ποιότητα στην οδήγηση.

Έχει συντονιστεί ειδικά στο μεγάλο ύψος και πλάτος του Edge, καθώς και στις συγκεκριμένες δυνατότητές του, συνεισφέροντας στον υψηλό βαθμό απόκρισης κατά την οδική συμπεριφορά.

Υπερσύγχρονη ισχύς Diesel

Ένας προηγμένος κινητήρας TDCi 2,0 λίτρων σας προσφέρει δύο επιλογές ισχύος: 180PS και 210PS διπλό turbo. Αμφότερα τα μοντέλα αποτελούν την τελευταία τεχνολογία για μεγιστοποίηση της απόδοσης, της ροπής και της οικονομίας, με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών ρύπων.

• 180PS. Ροπή 400Nm. 5,8 l/100km. CO2, 149g/km.
• 210PS. Ροπή 450Nm. 5,8 l/100km. CO2, 149g/km.

Ο κινητήρας διπλού turbo χαρακτηρίζεται από δύο υπερσυμπιεστές και προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και αποδοτικότητα.

Το κύριο turbo λειτουργεί σε χαμηλότερες ταχύτητες, προσφέροντας μια επιπλέον ενίσχυση όταν τη χρειάζεστε, όπως όταν στρίβετε από μια διασταύρωση σε δρόμο κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ, το δευτερεύον turbo λειτουργεί σε υψηλότερες ταχύτητες, όπως όταν χρειάζεται να προσπεράσετε ένα όχημα που κινείται αργά.

Επιπλέον, ο κινητήρας διπλού Turbo ζεσταίνει ταχύτερα την καμπίνα σας σε σχέση με έναν συμβατικό κινητήρα. Αυτό μειώνει τη φθορά των τμημάτων, βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου και σας βοηθά να ξεκινάτε γρηγορότερα τα παγωμένα πρωινά.

Ford C-max επιδόσεις

Γρήγορες, μηχανικές αλλαγές ταχυτήτων

Ford Edge επιδόσεις

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων διαθέτει υψηλή ροπή στρέψης και προσφέρει ομαλές, ακριβείς αλλαγές σχέσεων. Το σύστημα ένδειξης αλλαγής σχέσης στον πίνακα οργάνων σας ειδοποιεί πότε να αλλάξετε ταχύτητα για μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου.

Κιβώτιο ταχυτήτων Ford PowerShift. Γρήγορο και οικονομικό

Αυτό το προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, το οποίο συνδυάζει την άνεση του αυτόματου με το επίπεδο ελέγχου ενός μηχανικού κιβωτίου, προεπιλέγει την επόμενη ταχύτητα για εσάς, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ισχύος κατά την αλλαγή. Οι αστραπιαίες και άψογες αλλαγές ταχύτητας του PowerShift κάνουν πιο στρωτή την οδήγηση, αλλά επίσης εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο αυτόματο κιβώτιο.

Ford S-max οδηγική επιδόσεις

Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων: απολαύστε γρήγορες αλλαγές σχέσεων σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Ford S-max οδηγική επιδόσεις

Τεχνολογία που συναντάται κανονικά μόνο σε κορυφαία αυτοκίνητα σπορ, τα χειριστήρια αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων είναι διαθέσιμα με αμφότερα τα κιβώτια ταχυτήτων 6 σχέσεων, αυτόματο και PowerShift. Εμπνευσμένη από τους αγώνες οδήγησης, αυτή η τεχνολογία σάς προσφέρει γρήγορες και άνετες αλλαγές σχέσεων. Καθώς τα χειριστήρια τοποθετούνται στο τιμόνι μπορείτε να αλλάζετε σχέσεις περισσότερο αποτελεσματικά όταν στρίβετε.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα ως συνήθως ή πατήστε το γκάζι σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Ford Edge επιδόσεις
Ford Edge επιδόσεις

Ένας πιο έξυπνος τρόπος επαναφόρτισης της μπαταρίας σας

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό, αποφεύγει να το κάνει όταν πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων.

Ford Edge επιδόσεις

Καλύτερη αεροδυναμική για βελτιωμένη οικονομία

Όταν οδηγείτε αργά, το σύστημα Active Grille Shutter κρατάει ανοιχτό τον αεραγωγό της μάσκας ώστε να ψυχραίνεται ο κινητήρας. Όταν ανεβάζετε ταχύτητα, μπορεί να κλείσει αυτόματα, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Ford Edge επιδόσεις

Μειώνει την αντίσταση για να αυξήσει την αποδοτικότητα

Οι μπροστινοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας είναι ένα έξυπνο χαρακτηριστικό σχεδιασμού του Edge. Υποδοχές στα εξωτερικά άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα κατευθύνουν αέρα κατά μήκος των περιστρεφόμενων τροχών και εκτός των υποδοχών στους θόλους των τροχών. Αυτή η “ποδιά” αέρα υψηλής ταχύτητας περιμετρικά των τροχών μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση και βελτιώνει τόσο τις επιδόσεις, όσο και την οικονομία καυσίμου.

Back To Top