skip to Main Content
FORD FIESTA ST

Ο τολμηρός σχεδιασμός, η σπορ ανάρτηση και το λογότυπο μαρτυρούν πως αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο. Είναι το Fiesta ST!

Με 182 ίππους, 0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα, 240Nm ροπής από 1600 – 5000 στροφές/λεπτό και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα (περιορισμένη έκδοση), οι επιδόσεις του Fiesta ST είναι αδιαμφισβήτητες.

Σε συνδυασμό με εκπληκτικές τεχνολογίες και υψηλό επίπεδο άνεσης και ευρυχωρίας, θα απολαύσετε ένα αυτοκίνητο που είναι τόσο δοκιμασμένο στην πίστα όσο και πανέτοιμο για τον δρόμο.

Υψηλές επιδόσεις: χειρισμός ακριβείας

Ford Fiesta ST Rear

Ως γνωστόν, η ισχύς δεν σημαίνει τίποτα χωρίς έλεγχο. Για αυτό τον λόγο, κάθε πτυχή του Fiesta ST είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη ώστε να σας εξασφαλίζει αυτόν τον έλεγχο!

Η σπορ ανάρτηση, που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο, παρέχει δυναμική αλλά και άνετη οδήγηση. Η διαμόρφωσή του αυτή, χαμηλώνει το αμάξωμα και φέρνει το κέντρο της βαρύτητας πιο κοντά στο οδόστρωμα προσφέροντας έτσι ακρίβεια στις στροφές.

Το χαρακτηριστικό αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο χάρη σε μια σειρά προηγμένων συστημάτων, όπως το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου κατανομής της ροπής.

Και για εύκολους ελιγμούς και εύκολη οδήγηση, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS).

Συμπαγές, ευέλικτο και γρήγορο. Απολαύστε την οδήγηση του Fiesta ST στο έπακρο: πίσω από το τιμόνι!

Ασυμβίβαστες επιδόσεις και αποδοτικότητα

Ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1,6 λίτρων συνδυάζει την υπερσυμπίεση, ένα σύστημα διπλού ανεξάρτητου μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρου και άμεσου ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης.

Το αποτέλεσμα: 182 ίπποι, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα.

Ford Fiesta ST Front

Η επαναστατική τεχνολογία του κινητήρα EcoBoost, που βρίσκεται μέσα σε ένα συμπαγές και ελαφρύ αμάξωμα, καθώς και τα εξαρτήματα από αλουμίνιο, συμβάλλουν στη μείωση του βάρους του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή εξοικονόμηση καυσίμου έως 47,8mpg (συνδυαστικά)* και χαμηλότερες εκπομπές CO2, έως 138 γρ./χλμ.

Η ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ

Υψηλές επιδόσεις στις στροφές και άνεση στην οδήγηση. Ο ήχος της μουσικής σας και ο τόνος του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Εκκίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού και σύστημα key-free (είσοδος χωρίς κλειδί).
Όλες οι απίστευτες τεχνολογίες στο Fiesta ST έχουν σχεδιαστεί με έναν σκοπό. Και όλες μαζί φροντίζουν για τη μέγιστη δυνατή απόλαυση κάθε φορά που το οδηγείτε.

Μέγιστος έλεγχος στις στροφές

Ford Fiesta οδηγική εμπειρία

Το σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής εξισορροπεί τη ροπή του κινητήρα μεταξύ των μπροστινών τροχών, ώστε να ανταποκρίνεται στο οδόστρωμα και τις οδηγικές συνθήκες. Λειτουργώντας 100 φορές το δευτερόλεπτο, το σύστημα παρέχει καλύτερο κράτημα και οδική συμπεριφορά υψηλής ακρίβειας, όταν επιταχύνετε στις στροφές.

Ford Fiesta οδηγική εμπειρία

Βάλτε μπροστά το Fiesta ST σας με ένα μόνο “άγγιγμα”

Το Fiesta ST ανιχνεύει αυτόματα την παρουσία του μοναδικού τηλεχειριστήριου, ακόμη κι αν αυτό βρίσκεται μέσα στην τσάντα ή την τσέπη σας. Εσείς πατάτε απλά το κουμπί εκκίνησης Ford και ο κινητήρας παίρνει μπροστά.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Εύκολοι ελιγμοί και οδήγηση

Το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS) προσαρμόζεται αυτόματα για να σας προσφέρει πιο εύκολο και ελαφρύ χειρισμό του τιμονιού όταν προσπαθείτε να σταθμεύσετε σε στενούς χώρους, καθώς και πιο σταθερό κράτημα του τιμονιού για μεγαλύτερο έλεγχο όταν οδηγείτε στους αυτοκινητόδρομους. Σε αντίθεση με το συμβατικό ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού το οποίο λειτουργεί συνεχώς και καταναλώνει ενέργεια και καύσιμο, το σύστημα EPAS λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομία καυσίμου.

Ford Fiesta οδηγική εμπειρία

Ισχύς που “ακούγεται”

Όταν επιταχύνετε απότομα, από το ειδικά ρυθμισμένο αντηχείο ακούγεται ο ισχυρός και σπορ κινητήρας απευθείας μέσα στην καμπίνα. Μπορείτε να ελέγχετε το επίπεδο θορύβου ώστε να απολαμβάνετε μια άνετη, καθημερινή εμπειρία οδήγησης.

Ford Fiesta οδηγική εμπειρία

Σύστημα “χωρίς κλειδί” για ζωή χωρίς δυσκολίες

Με το σύστημα εισόδου “χωρίς κλειδί” της Ford μπορείτε να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το κλειδί από την τσέπη ή την τσάντα σας. Ένα ιδανικό χαρακτηριστικό για όταν είστε “φορτωμένοι”.

Ford Fiesta οδηγική εμπειρία

Τέλειος ήχος

Το προαιρετικό υπερσύγχρονο ηχοσύστημα Sony DAB ραδιόφωνο/CD περιλαμβάνει οκτώ ηχεία υψηλής ποιότητας. Σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική καθώς οδηγείτε, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει πληροφορίες για το τραγούδι που ακούγεται.

Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτήθηκαν μέσω του Ford Racing, Team RS καθώς και άλλων ειδικών λειτουργιών του οχήματος, το Ford Performance έχει σαφή αποστολή: “Καινοτομία μέσω των Επιδόσεων”.

Με την επαναστατική τεχνολογία του κινητήρα του και τα προηγμένα συστήματά του, το Fiesta ST αποτελεί την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Ένα επίτευγμα της σύγχρονης μηχανικής

Ford Fiesta επιδόσεις

Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1,6 λίτρων διαθέτει εντυπωσιακά στοιχεία: 182 ίπποι, 0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα, 240Nm ροπής από 1600 – 5000 στροφές/λεπτό και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα (περιορισμένη έκδοση).

Τα χαρακτηριστικά αποδοτικότητας είναι εξίσου εντυπωσιακά: 47,8 mpg (συνδυαστικά)* και χαμηλές εκπομπές CO2 έως 138 γρ./χλμ.

Έχοντας υποβληθεί στο απόλυτο τεστ στη θρυλική πίστα του Nürburgring, αυτή η επαναστατική τεχνολογία βοήθησε έναν κινητήρα Formula Ford 1,0 λίτρου να πετύχει τον 11ο γρηγορότερο γύρο στην ιστορία.

Ford Fiesta επιδόσεις

Μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων

Ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων είναι ειδικά προσαρμοσμένο για να συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα EcoBoost 1,6 λίτρων. Το αποτέλεσμα είναι: μέγιστη ισχύς, ροπή και αποδοτικότητα καυσίμου, καθώς εσείς επιταχύνετε αλλάζοντας ταχύτητες.

Ford Fiesta επιδόσεις

Σύστημα ένδειξης αλλαγής σχέσης για αλλαγές ταχυτήτων με αποδοτικότητα καυσίμου

Μια λυχνία στον πίνακα οργάνων, σας ειδοποιεί πότε να αλλάξετε ταχύτητα. Σχεδιασμένο να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα καυσίμου, το σύστημα ένδειξης αλλαγής σχέσης, είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε κάθε μετακίνησή σας όσο το δυνατόν πιο οικονομική.

Ford Fiesta επιδόσεις

Ένας πιο έξυπνος τρόπος επαναφόρτισης της μπαταρίας σας

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό, αποφεύγοντας να το κάνει όταν εσείς πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Back To Top