skip to Main Content
FORD KUGA

Εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη σχεδίαση με στυλ, μέσα κι έξω. Ασυμβίβαστες επιδόσεις με αμείωτη αποδοτικότητα. Μια εντυπωσιακή λίστα από έξυπνες λειτουργίες, συστήματα και τεχνολογίες. Όλα αυτά μαζί με κάθε πρακτικότητα, ευελιξία και χρηστικότητα που ονειρευόσασταν.

Εάν βλέπετε δυνατότητες εκεί που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια, τότε σίγουρα θα δείτε τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει το νέο Ford Kuga.

Τεχνολογία που μπορείτε να ελέγχετε με τη φωνή σας

Ford Kuga

Με το Ford SYNC 3 μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8”.

Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε μια λίστα τοπικών εστιατορίων αναφέροντας απλά τη λέξη “I’m hungry” ή με πρόσβαση στον Οδηγό Michelin, που σας βοηθά στην επιλογή και κράτησή σας. (*Σημείωση: οι φωνητικές εντολές δεν υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα)

Η σύνδεση Wi-Fi είναι διαθέσιμη μέσω σημείων πρόσβασης, με ένα μόντεμ USB. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Στάθμευση και αποχώρηση χωρίς άγχος

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών, το Active Park Assist κάνει περισσότερα από το να σας κατευθύνει απλώς σε χώρους στάθμευσης. Με το σύστημα Park Out Assist, σας βοηθά και στην αποχώρηση από αυτούς.

Το σύστημα παράλληλης και κάθετης στάθμευσης εντοπίζει έναν κατάλληλο χώρο καθώς οδηγείτε. Στη συνέχεια οδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο χώρο, ενώ εσείς πατάτε απλά γκάζι και φρένο και αλλάζετε ταχύτητες (ακολουθώντας τις σαφείς και απλές οδηγίες στην οθόνη, και τα ηχητικά σήματα).

Ford Kuga

Για να αποφεύγετε τις συγκρούσεις σε χαμηλές ταχύτητες, το Ford Kuga φρενάρει αντί για σας

Ford Kuga

Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα Active City Stop μπορείτε να αποφύγετε ή να μετριάσετε τις συγκρούσεις σε συνθήκες κίνησης με χαμηλές ταχύτητες ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει απότομο φρενάρισμα ή στάση του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ

Η νέα σχεδίαση του Kuga δηλώνει ότι το όχημα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, ακόμα και όταν είναι ακινητοποιημένο.

Επίσης, οι χυτές γραμμές και οι καμπύλες δεν προσφέρουν μόνο στυλ, αλλά συμβάλλουν και στην εξαιρετική αεροδυναμική αποτελεσματικότητα του οχήματος.

Η δε σιγουριά είναι απλά έμφυτη.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΚΟΜΨΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ

Η κομψή και εξελιγμένη καμπίνα του νέου Kuga είναι ένας όμορφα κατασκευασμένος χώρος: ένας χώρος τον οποίο εσείς και οι συνεπιβάτες σας θα απολαμβάνετε.

ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Με το τιμόνι του νέου Kuga στα χέρια σας, θα ελέγχετε ένα πλήθος συστημάτων, λειτουργιών και τεχνολογιών. Έχουν όλα σχεδιαστεί με στόχο να βελτιώνουν κάθε σας μετακίνηση. Έτσι θα μπορείτε να απολαμβάνετε την εμπειρία στο έπακρο.

Σιγουριά στις ευμετάβλητες συνθήκες

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Το έξυπνο διαθέσιμο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς (AWD) μπορεί να προσδιορίζει το κράτημα, την ισορροπία στις στροφές και την απόκριση που απαιτείται σε βρεγμένο, στεγνό ή παγωμένο οδόστρωμα και σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η έξυπνη τεχνολογία μπορεί να κατανέμει την κίνηση στον μπροστά ή τον πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό το σύστημα ροπής κατ’ απαίτηση προσφέρει εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και βελτιωμένη αποδοτικότητα για ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Έλεγχος γκαζιού (Cruise Control) που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία αυτορρυθμιζόμενου συστήματος ελέγχου γκαζιού (ACC), επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί. Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το αυτοκίνητο για να διατηρήσει μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το σύστημα επιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθάει να παραμένετε στη λωρίδα σας

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα σας. Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας τότε σας προειδοποιεί, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. Εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα ή καθόλου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενεργοποιείται για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα, με ασφάλεια. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για δρόμους πολλών λωρίδων (όπως οι αυτοκινητόδρομοι), έτσι θα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ώρα ή μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα.

Στάθμευση και αποχώρηση χωρίς άγχος

Με συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών, το Active Park Assist κάνει περισσότερα από το να σας κατευθύνει απλώς σε χώρους παράλληλης στάθμευσης. Το σύστημα Park Out Assist, σας βοηθά και στην αποχώρησή σας από αυτούς. Το σύστημα κάθετης στάθμευσης ανιχνεύει τυχόν χώρους στους οποίους χωράει το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια κινεί το όχημα με την όπισθεν σε αυτούς. Το σύστημα Side Parking Aid σας προειδοποιεί επίσης για οποιαδήποτε κατακόρυφα εμπόδια.

Μια κάμερα που κοιτάει πάντοτε μπροστά

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Η μικρή κάμερα, η οποία κοιτάζει μπροστά και βρίσκεται πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη, απεικονίζει τον δρόμο και οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά από το όχημα. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα να εντοπίζει τις πινακίδες, τις σημάνσεις στις λωρίδες και τις πηγές φωτός άλλων οχημάτων. Το Σύστημα Μπροστινής Κάμερας υποστηρίζει τις παρακάτω τεχνολογίες: σύστημα διατήρησης λωρίδας, σύστημα επαγρύπνησης οδηγού, αυτόματη μεγάλη σκάλα και σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος ορίου ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά
Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Το σύστημα Επαγρύπνησης Οδηγού καταλαβαίνει πότε είστε κουρασμένοι

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται σε κούραση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Αυτόματη μεγάλη σκάλα. Για να βλέπετε χωρίς να “τυφλώνετε” τους άλλους

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, κατεβάζει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην “τυφλώνετε” τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα. Η αυτόματη μεγάλη σκάλα είναι διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός με το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Προβολείς που σας βοηθούν να βλέπετε στις στροφές

Οι προβολείς Ford Dynamic LED με προσαρμοστικό φωτισμό προσφέρουν ακριβή και έντονα σχέδια φωτισμού, που προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικές οδικές και οδηγικές συνθήκες. Περιλαμβάνονται επίσης φώτα ημέρας. Επιπλέον, ο αντιθαμβωτικός προβολέας μεγάλης σκάλας προσαρμόζεται αυτόματα ώστε να ακολουθεί την πορεία στο δρόμο, βοηθώντας να βλέπετε πιο καθαρά όταν οδηγείτε στις στροφές χωρίς να θαμπώνετε τους άλλους οδηγούς.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Πιο εύκολη όπισθεν

Κολωνάκια, παγκάκια, χαμηλοί τοίχοι… Η κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας σε μια οθόνη η οποία είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα όταν επιλέγετε την όπισθεν και προβάλλει πρακτικές οδηγίες για να μπορείτε να σταθμεύετε ακόμα και στους στενότερους χώρους.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης για να φτάνετε σίγουρα στον προορισμό σας

Μαζί με το SYNC 3 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής 8″ που διαθέτει, το νέο Ford Kuga είναι εξοπλισμένο με το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (στάνταρ εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις). Το σύστημα αποκρίνεται στην ταχύτητα του δρόμου σε πραγματικό χρόνο και τις πιο πρόσφατες συνθήκες κίνησης ώστε να προσφέρει πιο ακριβείς χρόνους άφιξης και πληροφορίες για το ταξίδι.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Αισθητήρες για πιο άνετη στάθμευση

Με τους αισθητήρες στάθμευσης μπορείτε να υπολογίζετε την απόσταση ανάμεσα στο όχημά σας και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, μπροστά ή πίσω σας. Όταν εντοπίσουν ένα αντικείμενο, οι αισθητήρες εκπέμπουν ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα το οποίο ενισχύεται όσο πιο κοντά πλησιάζετε σε αυτό.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Καθρέφτες που βλέπουν αυτό που δεν βλέπετε εσείς

Το Σύστημα Πληροφόρησης Τυφλού Σημείου (BLIS) μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάζετε λωρίδες. Αυτό οφείλεται στους αισθητήρες ραντάρ που σαρώνουν τα τυφλά σημεία σε κάθε πλευρά του Ford σας. Όταν ανιχνεύσουν ένα όχημα, ενεργοποιείται ένα ξεκάθαρο πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέφτη για να σας προειδοποιήσει. Το BLIS διαθέτει επίσης μια ολοκαίνουρια τεχνολογία, το σύστημα Cross Traffic Alert.

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να μην δείτε

Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα της κίνησης, το σύστημα Cross Traffic Alert (μέρος του συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων) μπορεί να ανιχνεύσει τα διερχόμενα οχήματα και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά, αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων).

Ford Kuga οδηγική συμπεριφορά

Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα

Το σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (HAS) δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει πίσω όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Το σύστημα λειτουργεί διατηρώντας την πίεση από το σύστημα πέδησης για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και έλεγχο καθώς μετακινείτε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ

Τις πανίσχυρες επιδόσεις και τη στρωτή ανταπόκριση συμπληρώνουν η μοναδική αποδοτικότητα καυσίμου και οι χαμηλές εκπομπές CO2: το νέο Ford Kuga τα συνδυάζει όλα σε ένα ενιαίο, σχεδιασμένο πακέτο μηχανικής ακρίβειας.

Περισσότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αποδοτικότητα

Ford Kuga επιδόσεις

Το νέο Kuga είναι εξοπλισμένο με τον βενζινοκινητήρα EcoBoost 1,5 λίτρων, ο οποίος είναι διαθέσιμος με 2 διαφορετικές επιλογές ισχύος: 150PS και 182PS. Ο κινητήρας προσφέρει όλη την ισχύ που θα περιμένατε από έναν συνηθισμένο κινητήρα 1,6 λίτρων, επιτυγχάνοντας όμως συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 6,2 λίτρων/100 χλμ.* με τις εκπομπές CO2 να αγγίζουν μόλις τα 143 γρ./χλμ.*. Ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου, η υπερσυμπίεση και η τεχνολογία διπλού ανεξάρτητου μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρου συνδυάζονται για να προσφέρουν στρωτές, γρήγορες και ικανοποιητικές επιδόσεις.

*Αριθμοί από δοκιμές της Ford (μοντέλο με μπροστινή κίνηση με μηχανικό κιβώτιο, 150PS).

Μια σειρά από επιλογές πετρελαιοκινητήρων

Προτιμάτε το πετρέλαιο; Τότε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στον TDCi 1,5 λίτρων ή τον TDCi 2 λίτρων. Οι δύο κινητήρες αποτελούν την τελευταία τεχνολογία, για βελτίωση της ισχύος, της ροπής και της οικονομίας, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Ο TDCi 1,5 λίτρων προσφέρει ισχύ 120 ίππων, ενώ ο δίλιτρος TDCi παράγει 150 ίππους ή ακόμα και τους πιο αποτελεσματικούς 180 ίππους.

Ford Kuga επιδόσεις

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto-Start-Stop

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτή η τεχνολογία σβήνει αυτόματα τον κινητήρα ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα όπως οι προβολείς, ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα Ford SYNC. Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά το συμπλέκτη ή πατήστε το γκάζι στο αυτόματο όχημα, και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto-Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη, καθώς μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% (αστικός κύκλος).

Κινητήρες που πληρούν αυστηρά πρότυπα

Όποιον κινητήρα και να επιλέξετε για το Kuga σας, αυτός θα συμμορφώνεται με τα πρότυπα εκπομπών καυσαερίων Euro 6. Στους βενζινοκινητήρες, τα πρότυπα εκπομπών καυσαερίων Stage 6 σημαίνουν ότι ένας κινητήρας δεν παράγει παραπάνω από: 1,0 γρ./χλμ. μονοξειδίου του άνθρακα, 0,10 γρ./χλμ. υδρογονανθράκων, 0,06 γρ./χλμ. οξειδίων του αζώτου και 0,005 γρ./χλμ. ατμοσφαιρικών σωματιδίων.*

*Ισχύει μόνο για τους κινητήρες με άμεσο ψεκασμό.

Ford Kuga επιδόσεις

Γρήγορες, μηχανικές αλλαγές ταχυτήτων

Ford Kuga επιδόσεις

Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο προσφέρει ικανότητα μεγάλης ροπής και στρωτές, γρήγορες και επακριβείς αλλαγές ταχύτητας. Το σύστημα ένδειξης αλλαγής σχέσης στον πίνακα οργάνων, σας ειδοποιεί πότε να αλλάξετε ταχύτητα, για μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου.

Κιβώτιο ταχυτήτων Ford PowerShift. Γρήγορο και οικονομικό

Αυτό το προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, το οποίο συνδυάζει την άνεση του αυτόματου με το επίπεδο ελέγχου ενός μηχανικού κιβωτίου, προεπιλέγει την επόμενη ταχύτητα για εσάς, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ισχύος κατά την αλλαγή. Το αποτέλεσμα: οι γρήγορες και άψογες αλλαγές ταχύτητας στο PowerShift κάνουν πιο στρωτή την οδήγηση.

Ford Kuga επιδόσεις

Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων: απολαύστε γρήγορες αλλαγές σχέσεων σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Ford Kuga επιδόσεις

Τα χειριστήρια αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων, μια τεχνολογία που συναντάται κανονικά μόνο σε κορυφαία σπορ αυτοκίνητα, είναι διαθέσιμα και με τα δύο κιβώτια ταχυτήτων 6 σχέσεων, το αυτόματο και το PowerShift. Εμπνευσμένη από τους αγώνες οδήγησης, αυτή η τεχνολογία σας προσφέρει γρήγορες και άνετες αλλαγές σχέσεων. Καθώς τα χειριστήρια τοποθετούνται στο τιμόνι, μπορείτε επίσης να αλλάζετε σχέσεις περισσότερο αποτελεσματικά όταν στρίβετε.

Back To Top