skip to Main Content
FORD RANGER

Το Ford Ranger έχει χαρακτηριστεί επάξια ως ένα Pick up που μπορεί να πάει παντού και να κάνει τα πάντα.

Το νέο Ranger είναι αποφασισμένο να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές χάρη στο πλήθος των νέων αναβαθμίσεων σε επίπεδο σχεδίασης, ικανοτήτων και τεχνολογικών συστημάτων.

Η αποδεδειγμένη πρακτικότητα συνδυάζεται με τις εξαιρετικές επιδόσεις και την αποδοτικότητα καυσίμου, ένα πλήθος μοναδικών τεχνολογικών συστημάτων και το υπερσύγχρονο στυλ.

Έχει κατασκευαστεί να αντέχει

Με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 1.403 κιλά*, ρυμούλκησης μέχρι 3.500 κιλά** και διέλευσης μέσα από το νερό σε βάθος μέχρι 800 mm, το νέο Ranger είναι κάτι παραπάνω από ικανό.

Είναι ένα όχημα στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες, να το εμπιστευτείτε για τις δυσκολότερες δουλειές και να είστε σίγουροι ότι θα σας προσφέρει καθημερινά μια σπάνια οδηγική εμπειρία.

*Το ωφέλιμο φορτίο εξαρτάται από το εκάστοτε μοντέλο και τη διαθεσιμότητα της αγοράς
**160 PS/200 PS 4×4 με άξονα ρυμούλκησης και τρέιλερ με φρένο

Ford Ranger

Έξυπνο

Ford Ranger

Τεχνολογία ήχου και χειρισμού αφής με το Ford SYNC2 με νέα έγχρωμη οθόνη 8”. Αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού με σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σύστημα προειδοποίησης οδηγού: πρόκειται για σημαντικά νέα χαρακτηριστικά τα οποία είναι διαθέσιμα σε ένα ήδη καλά ρυθμισμένο όχημα.

Οι βελτιώσεις στον κινητήρα και το κιβώτιο, μεταξύ αυτών προσθήκες όπως το σύστημα Auto Stop Start και νέες τελικές σχέσεις, συν το νέο ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού, συμβάλλουν στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές CO2 από 6,5 λίτρα/100 χλμ. (43,5 mpg) και 171 γρ./χλμ., μετατρέποντας το νέο Ranger στην ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να συνδυάζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με την απόλαυση και τη δουλειά με το παιχνίδι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ

Στιλάτο και ταυτόχρονα ανθεκτικό. Τολμηρό και ταυτόχρονα προηγμένο. Στιβαρό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό.

Το εξωτερικό του νέου Ranger συνδυάζει τόσο τη μορφή όσο και τη λειτουργικότητα προσφέροντας πρακτικότητα και ασύγκριτη παρουσία στο δρόμο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ: ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

Η έξυπνη σχεδίαση διασφαλίζει ότι το εσωτερικό του νέου Ranger προσφέρει έναν απολαυστικό και χαλαρωτικό χώρο, μια καμπίνα που σας προσφέρει χώρο για να απλώνεστε, είτε είστε ο οδηγός είτε ένας από τους επιβάτες.

ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΤΟΧΗ

Το Ford Ranger ανέκαθεν ήταν ένα από τα πιο ανθεκτικά και εργατικά pick up στον χώρο.

Τώρα που είναι πλέον διαθέσιμο με έναν ακόμα μακρύτερο κατάλογο από ευφυή τεχνολογικά συστήματα, είναι επίσης και ένα από τα πιο έξυπνα pick up.

Τεχνολογία που ελέγχετε με τη φωνή σας

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Με το Ford SYNC 2 μπορείτε να ελέγχετε τη μουσική, το τηλέφωνο, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας απλές, έξυπνες φωνητικές εντολές ή μέσω της 8” έγχρωμης οθόνης αφής 8”.

Μπορείτε ακόμη και να καλέσετε μια λίστα τοπικών εστιατορίων αναφέροντας απλά τη λέξη “I am hungry” ή με πρόσβαση στον Οδηγό Michelin, που σας βοηθά στην επιλογή και κράτησή σας.

Η σύνδεση Wi-Fi είναι διαθέσιμη μέσω σημείων πρόσβασης, με ένα μόντεμ USB. Με την υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης της Ford μπορείτε να καλείτε αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Cruise control που μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα

Με την τεχνολογία αυτορυθμιζόμενου συστήματος ελέγχου γκαζιού (ACC), επιλέγετε την επιθυμητή ταχύτητα οδήγησής σας και το σύστημα τη διατηρεί.

Εάν ο ενσωματωμένος αισθητήρας ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνει το αυτοκίνητο για να διατηρήσει μια προκαθορισμένη απόσταση. Όταν απελευθερωθεί ο δρόμος μπροστά από το αυτοκίνητό σας, το σύστημα επιταχύνει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης, κοιτώντας πάντα μπροστά

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Το σύστημα αυτό σας προειδοποιεί όταν ανιχνεύει την πιθανότητα ενδεχόμενης σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα και μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή των ατυχημάτων.* Το ραντάρ στο μπροστινό μέρος του νέου Ranger ανιχνεύει τα οχήματα με χαμηλότερη ταχύτητα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και ενεργοποιεί μια οπτική και μια ηχητική προειδοποίηση σε περίπτωση γρήγορης προσέγγισης. Εάν δεν αντιδράσετε και συνεχίσετε να κινείστε κοντά στο άλλο όχημα, το νέο Ranger προφορτίζει και αυξάνει την ευαισθησία της υποβοήθησης πέδησης, ώστε ακόμα κι αν πατήσετε ελαφρά το φρένο, τότε θα εφαρμοστεί αυτόματα μεγαλύτερη ισχύς προκειμένου να σταματήσετε γρήγορα.

* Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί ως συμπληρωματικό οδηγικό βοήθημα. Δεν προορίζεται ως μέσο αντικατάστασης της προσοχής και της κρίσης του οδηγού ή της ανάγκης πατήματος των φρένων. Το σύστημα αυτό ΔΕΝ ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα. Τυχόν αδυναμία πατήματος του πεντάλ των φρένων για την ενεργοποίηση των φρένων, μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση.

Σύστημα 4x4 κατ' επιλογή, για κάθε οδόστρωμα

Επιλέξτε 4×2 για κανονική οδήγηση, 4×4 (High Range) για άσχημα οδοστρώματα και χωματόδρομους και 4×4 (Low Range) για εξαιρετικά δύσκολα οδοστρώματα.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα Electronic Shift-On-The-Fly μπορείτε επίσης να αλλάξετε μεταξύ 4×2 και 4×4 High Range ενώ κινείστε.

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας χρησιμοποιεί μια κάμερα που ελέγχει εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα. Το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας τότε σας προειδοποιεί, δονώντας το τιμόνι και προβάλλοντας ένα οπτικό μήνυμα. Εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα ή καθόλου, το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενεργοποιείται για να μπείτε ξανά στη σωστή λωρίδα, με ασφάλεια. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για δρόμους πολλών λωρίδων (όπως οι αυτοκινητόδρομοι), έτσι θα απενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ώρα (43 μίλια/ώρα) ή μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα.

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Είτε τα σήματα βρίσκονται στην πλευρά του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά, το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να τα εντοπίσει. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος ορίου ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο. Η αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας είναι διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός με το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Αυτόματη μεγάλη σκάλα. Για να βλέπετε χωρίς να “τυφλώνετε” τους άλλους.

Η αυτόματη μεγάλη σκάλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, κατεβάζει προσωρινά την ένταση των προβολέων κάθε φορά που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα ή άλλο προπορευόμενο όχημα, ώστε να μην “τυφλώνετε” τους άλλους οδηγούς με τα φώτα σας. Στη συνέχεια, επιστρέφει αυτόματα στη μεγάλη σκάλα για να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα. Η αυτόματη μεγάλη σκάλα είναι διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός με το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Ford Ranger οδηγική συμπεριφορά

Σύστημα προειδοποίησης οδηγού. Μήπως χρειάζεστε ένα διάλειμμα;

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται σε κούραση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει πως έχετε κουραστεί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα.

ΒΑΛΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Το πλήθος των αναβαθμισμένων κινητήρων, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και ρυθμιστεί να λειτουργούν με το σύστημα 4WD κατ’ επιλογή, προσφέρουν επιδόσεις και αποδοτικότητα, ισχύ και κομψότητα.

Πιο ισχυροί και πιο οικονομικοί πετρελαιοκινητήρες

Ford Ranger επιδόσεις

Ο πετρελαιοκινητήρας TDCI Duratorq 2,2 λίτρων έχει αποδείξει τις επιδόσεις, την ισχύ και την αξιοπιστία του στο χώρο και είναι πλέον βελτιωμένος, προσφέροντας πρόσθετη ισχύ και οικονομία.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε τον κινητήρα με ιπποδύναμη 130PS και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε τον κινητήρα με ιπποδύναμη 160PS και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Χρειάζεστε ακόμα περισσότερη ισχύ; Τότε σας προτείνουμε τον πετρελαιοκινητήρα TDCi Duratorq 3,2 λίτρων με 200ΡS και ροπή 470 Nm.

Εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές από τα μόλις 6,5 λίτρα / 100 χλμ. (43,5 mpg) και εκπομπές CO2 της τάξης των 171 γρ./χλμ. (160PS 4×4 με κιβώτιο 6 σχέσεων και τελική σχέση μετάδοσης 3,15).

Μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο

Έχετε στη διάθεσή σας δύο διαφορετικά κιβώτια. Ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων που προσφέρει ακριβείς αλλαγές σχέσης και ένα μαλακό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με προσεκτικά ρυθμισμένα σημεία αλλαγής.

Ford Ranger επιδόσεις

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Ford Ranger επιδόσεις

Όταν το όχημά σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, αυτό το τεχνολογικό σύστημα σβήνει αυτόματα τον κινητήρα ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα του αυτοκινήτου. Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε το συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Στις πόλεις, το σύστημα Auto Start-Stop μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10% (αστικός κύκλος).

Ακόμα περισσότερες επιλογές

Γιατί ο καθένας έχει ξεχωριστές ανάγκες. Έτσι, για πρώτη φορά μπορείτε να επιλέξετε “βήμα” (λόγο) άξονα στο Ranger σας για τον κινητήρα 160 PS Duratorq TDCi 2,2 λίτρων με 160 PS και μηχανικό κιβώτιο. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα είτε στην οικονομία καυσίμου (στάνταρ λόγος μετάδοσης) είτε στην ικανότητα ρυμούλκησης (προαιρετικός λόγος μετάδοσης)*.

*Αναλόγως της αγοράς στην οποία διατίθεται το όχημα

Ford Ranger επιδόσεις
Back To Top