skip to Main Content
FORDC-MAX & GRAND C-MAX

Η οικογενειακή ζωή είναι πάντα “δραστήρια”. Το νέο Ford C-MAX είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ταξιδεύετε χωρίς να προβληματίζεστε περαιτέρω.

Όποιο και αν επιλέξετε απο τα νεα: 5-θέσιο C-MAX, 5-θέσιο ή 7-θέσιο Grand C-MAΧ, θα διαπιστώσετε μοναδικά επίπεδα πρακτικότητας, ευελιξίας και κατανάλωσης καυσίμου.

Αν προσθέσετε στα παραπάνω τις εκπληκτικές επιδόσεις, τον υψηλό βαθμό απόκρισης του τιμονιού κατά την οδήγηση και μια σειρά από εντυπωσιακά τεχνολογικά συστήματα, τα νέα Ford C-MAX και Grand C- MAX αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσάς και την οικογένεια σας.

5θέσιο C-MAX

Ford C-max

C-MAX: ΑΝΕΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ

Μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που εξοικονομούν χρόνο και γλυτώνουν κόπο, έξυπνα συνδυασμένα σε ένα ευέλικτο και ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Διατίθεται με αυτόματη πίσω – πόρτα με σύστημα hands- free που ανοίγει και κλείνει με ένα απλό κούνημα του ποδιού σας κάτω από τον προφυλακτήρα: ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για τις στιγμές σας που τα χέρια σας δεν είναι ελεύθερα.

5θέσιο ή 7θέσιο Grand C-MAX

GRAND C-MAX: ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ Ή ΕΠΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Για τους περισσότερο απαιτητικούς, οι συρόμενες πόρτες του Grand C-MAX είναι ιδανικές για ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα αλλά και για αποφυγή χτυπημάτων σε στενούς χώρους στάθμευσης. Η αστείρευτη πρακτικότητα στο εσωτερικό σας βοηθά να απολαύσετε στο έπακρο την οικογενειακή ζωή.

Ford Grand C-max

Επωφεληθείτε επίσης από έναν μακρύ κατάλογο χαρακτηριστικών, συστημάτων και τεχνολογιών, όλα σχεδιασμένα για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Το Active Park Assist, για παράδειγμα, αυτόνομα οδηγεί το όχημα μέσα στους χώρους στάθμευσης με τον έλεγχο της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος να παραμένει στον οδήγο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Αεροδυναμικό, σπορτιφ, εκλεπτυσμένο: Λέξεις που σπάνια χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Ωστόσο, το νέο C-MAX και το νέο Grand C-MAX είναι σχεδιασμένα για να ξεχωρίσουν.

Η ευελιξία, η πρακτικότητα και η αποδοτικότητα δεν είχαν ποτέ τόσο ωραίο περιτύλιγμα.

C-MAX

GRAND C-MAX

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΚΑΘΙΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΚΑI ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ

Το νέο C-MAX και το νέο Grand C-MAX διαθέτουν αρκετό χώρο για το κεφάλι, τα πόδια και τους αγκώνες. Υπάρχει άπλετος χώρος και για όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι σας.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε την οδήγηση σε μια εκλεπτυσμένη, κομψή και καλά εξοπλισμένη καμπίνα που σας παρέχει εύκολη πρόσβαση στο ηχοσύστημα, στο σύστημα πλοήγησης, στον έλεγχο του κλιματισμού κ.α.

C-MAX

GRAND C-MAX

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Η τεχνολογία θα πρέπει πάντα να έχει ένα σκοπό. Στο νέο C-MAX ή Grand C-MAX αυτός ο σκοπός είναι η μέγιστη δυνατή άνεση, η δυνατότητα να παραμείνετε συνδεμένοι με τις επαφές σας και η ασφάλεια.

Ανακαλύψτε μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που είναι εύκολα στη χρήση και δουλεύουν για εσάς.

Πόρτα πορτ-μπαγκάζ που ανοίγει και κλείνει αυτόματα

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Η πόρτα πορτ-μπαγκάζ που ανοίγει χωρίς χέρια είναι ανεκτίμητη όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα. Όταν έχετε μαζί σας το μπρελόκ κλειδιών KeyFree (στην τσάντα ή στην τσέπη σας), μπορείτε να ανοιγοκλείσετε την πόρτα του χώρου αποσκευών κουνώντας απλά το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Η πιο προηγμένη ασύρματη τεχνολογία

Το προαιρετικό σύστημα Ford SYNC 2 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής βελτιώνει το υπάρχον σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών, με την προσθήκη μιας προαιρετικής, έγχρωμης οθόνης αφής 8″. Αυτή η οθόνη υψηλής ανάλυσης προσφέρει εύκολο έλεγχο πολλών βασικών λειτουργιών, όπως του τηλεφώνου, του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του προαιρετικού συστήματος πλοήγησης μέσω φωνητικής εντολής. Με το Ford AppLink μπορείτε, επίσης, να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις αγαπημένες σας εφαρμογές στο smartphone, ενώ κινείστε.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Ακόμα πιο εύκολη στάθμευση

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Η τεχνολογία Active Park Assist μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμεύσετε παράλληλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, ενώ διευκολύνει επίσης την κάθετη στάθμευση. Η τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει ένα χώρο και, στη συνέχεια, να οδηγήσει αυτόνομα το όχημα μέσα στους χώρους στάθμευσης με τον έλεγχο της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος να παραμένει στον οδηγό. Το σύστημα Side Parking Aid σας προειδοποιεί για τυχόν εμπόδια και το σύστημα Park Out Assist είναι σχεδιασμένο για να σας βοηθά να εξέρχεστε από τους πλέον στενούς χώρους στάθμευσης.

Σας βοηθάει να κρατάτε μια απόσταση ασφαλείας

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει Ένδειξη Απόστασης. Αυτή προβάλλει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ενεργοποιεί ένα σύστημα φωτισμού με έγχρωμα εικονίδια, ανάλογα με τις ρυθμίσεις προσέγγισης που έχετε επιλέξει. Το σύστημα Προειδοποίησης Απόστασης μπορεί επίσης να σας προειδοποιήσει, μέσω ενός κόκκινου προειδοποιητικού συμβόλου, σε περίπτωση που πλησιάσετε πολύ το προπορευόμενο όχημα.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Σας βοηθά να φρενάρετε σε υψηλές ταχύτητες

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Το σύστημα Active Braking είναι μια πρωτοποριακή νέα λειτουργία ασφάλειας, που λειτουργεί όταν ταξιδεύετε σε ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα (για παράδειγμα σε έναν αυτοκινητόδρομο). Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ραντάρ για τη σάρωση του δρόμου μπροστά σας και, σε περίπτωση ανίχνευσης σύγκρουσης, θα σας προειδοποιήσει. Εάν δεν αντιδράσετε, το σύστημα έχει τροφοδοτήσει τα φρένα εκ των προτέρων και, στη συνέχεια, ξεκινά το φρενάρισμα για να σας βοηθήσει να επιβραδύνετε. Σε ταχύτητες κάτω των 50 χλμ./ώρα υπάρχει και άλλη μία τεχνολογία για να σας βοηθήσει: το Active City Stop. Όταν αυτές οι δύο τεχνολογίες συνδυάζονται, προσφέρουν την ασφάλεια της υποβοήθησης πέδησης, σε όλο το εύρος ταχυτήτων.

Γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων με τις άκρες των δαχτύλων σας

Επιλέξτε ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και θα έχετε την επιλογή χειριστηρίων αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων πτερυγίων υψηλής απόδοσης. Αυτά σας επιτρέπουν να αλλάζετε γρήγορα τις ταχύτητες με τις άκρες των δαχτύλων σας, ακόμη και στις στροφές.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Ford PowerShift. Ταχύτητα και εξοικονόμηση καυσίμου

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Αυτό το προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, το οποίο συνδυάζει την άνεση του αυτόματου με το επίπεδο ελέγχου ενός μηχανικού κιβωτίου, προεπιλέγει την επόμενη ταχύτητα για εσάς, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ισχύος κατά την αλλαγή. Οι αστραπιαίες και άψογες αλλαγές ταχύτητας του PowerShift κάνουν πιο στρωτή την οδήγηση, αλλά επίσης εξοικονομούν καύσιμο και μειώνουν τις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο αυτόματο κιβώτιο.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να μην δείτε

Το σύστημα Cross Traffic Alert αποτελεί μια εξ ολοκλήρου νέα τεχνολογία που αποτελεί πλέον μέρος του συστήματος πληροφόρησης τυφλών σημείων (BLIS). Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από το χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα της κίνησης, το σύστημα Cross Traffic Alert μπορεί να ανιχνεύσει τα διερχόμενα οχήματα και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων).

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Το σύστημα Προειδοποίησης Οδηγού καταλαβαίνει πότε έχετε κουραστεί

Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά σας και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται στην κούραση του οδηγού. Συνεπώς, όταν αισθανθείτε κούραση, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Βλέπει τα οδικά σήματα που εσείς μπορεί να μη δείτε

Το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να εντοπίσει σήματα που βρίσκονται πλευρικώς του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά. Ένα εικονίδιο αυτού του σήματος ορίου ταχύτητας ή απαγόρευσης προσπεράσματος εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων και αλλάζει κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα νέο όριο.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Σας βοηθάει να κρατάτε μια απόσταση ασφαλείας

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει Ένδειξη Απόστασης. Αυτή προβάλλει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ενεργοποιεί ένα σύστημα φωτισμού με έγχρωμα εικονίδια, ανάλογα με τις ρυθμίσεις προσέγγισης που έχετε επιλέξει. Το σύστημα Προειδοποίησης Απόστασης μπορεί επίσης να σας προειδοποιήσει, μέσω ενός κόκκινου προειδοποιητικού συμβόλου, σε περίπτωση που πλησιάσετε πολύ το προπορευόμενο όχημα.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Έξυπνοι προβολείς

Οι προβολείς bi-Xenon διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα προβολέων, που προσαρμόζεται έξυπνα στην εκάστοτε συνθήκη οδήγησης. Ανάλογα με τον τύπο του δρόμου, η τεχνολογία αλλάζει αυτόματα προσφέροντας την καλύτερη δυνατή διανομή φωτός απο τις συνολικα 4 διαθέσιμες. Το σύστημα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει φώτα για τις στροφές, τα οποία κινούνται παράλληλα με την κατεύθυνση του τιμονιού.

Ford C-max οδηγική εμπειρία

Οπισθοπορεία με μεγαλύτερη ευκολία

Κολωνάκια, κάδοι, χαμηλοί τοίχοι, κα. Η κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας σε μια οθόνη η οποία είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα και ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε την όπισθεν. Το σύστημα προβάλλει επίσης πρακτικές οδηγίες για να μπορείτε να σταθμεύετε ακόμα και σε στενούς χώρους.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΟΥΝ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ

Τα νέα C-MAX και Grand C-MAX διαθέτουν μια σειρά από προηγμένους, ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες.

Επιλέξτε ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Χάρη στην ευρεία γκάμα διαφορετικών χωρητικοτήτων και επιδόσεων, θα βρείτε σίγουρα τον κινητήρα που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

Εκμεταλλευτείτε τον κινητήρα σας στο έπακρο

Ford C-max επιδόσεις

Ο επαναστατικός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας EcoBoost 1L έχει ιπποδύναμη 125 ίππων και εκπομπές CO2 μόλις 117 για το Compact και 110 για το Grand. Αυτή είναι η ισχύς που θα περιμένατε από έναν συμβατικό κινητήρα 1,6 λίτρων, μόνο που ο 1L EcoBoost προσφέρει επιπλέον καλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός οτι έχει τιμηθεί με το βραβείο “Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς” για τρία συναπτά έτη.

Ένας ολοκαίνουργιος πετρελαιοκινητήρας

Ο κινητήρας 1,5 λίτρων TDCi είναι ένας ολοκαίνουργιος κινητήρας. Βασίζεται στον κινητήρα 1,6 λίτρων TDCi και προσφέρει την ίδια ισχύ στα 95PS, αλλά αυξημένη ισχύ στα 120PS (από τα 115PS). Μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση καυσίμου και ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές. Αυτός ο κινητήρας διατίθεται προς το παρόν με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και στην έκδοση 120PS με αυτόματο κιβώτιο.

Ford C-max επιδόσεις

Πετρελαιοκινητήρας χαμηλών εκπομπών

Ford C-max επιδόσεις

Ο πετρελαιοκινητήρας 2 λίτρων είναι επίσης καινούριος και προσφέρει 150PS με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή 170PS με αυτόματο κιβώτιο.

Μέγιστος έλεγχος στις στροφές

Το σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής εξισορροπεί τη ροπή του κινητήρα μεταξύ των μπροστινών τροχών, ώστε να ανταποκρίνεται στο οδόστρωμα και τις οδηγικές συνθήκες. Το σύστημα λειτουργεί 100 φορές το δευτερόλεπτο και είναι 33 φορές πιο γρήγορο από το ανοιγόκλεισμα του ματιού. Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο κράτημα και εξαιρετικά επακριβή οδική συμπεριφορά, το οποίο θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι όταν θα επιταχύνετε στις στροφές.

Ford C-max επιδόσεις

Βελτιωμένη οδηγική εμπειρία

Ford C-max επιδόσεις

Το σύστημα πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων Control Blade προσφέρει στρωτή οδήγηση και εξαιρετικά ακριβή απόκριση, έξυπνη ανάδραση από το δρόμο και ήρεμη οδήγηση, ακόμη και κατά την επιτάχυνση.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο καύσιμο με το σύστημα Auto Start-Stop

Όταν το C-MAX σας είναι ακινητοποιημένο στα φανάρια ή βρίσκεται στο ρελαντί ενώ περιμένετε στην ουρά, το σύστημα Auto Start-Stop μπορεί να σβήσει αυτόματα τον κινητήρα (ενώ συνεχίζει να παρέχει ισχύ στα βασικά συστήματα, όπως ο αερισμός, το ραδιόφωνο και το Ford SYNC). Τη στιγμή που είστε έτοιμοι να κινηθείτε, αφήστε απλά τον συμπλέκτη, επιλέξτε την πρώτη ταχύτητα και το σύστημα επανεκκινεί τον κινητήρα. Το σύστημα Auto Start-Stop είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν οδηγείτε κυρίως στην πόλη.

Ford C-max επιδόσεις
Ford C-max επιδόσεις

Πιο αποδοτική επαναφόρτιση της μπαταρίας σας

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Smart Regenerative Charging) φορτίζει την μπαταρία μόνο όποτε χρειάζεται και, όταν αυτό είναι δυνατό, αποφεύγει να το κάνει όταν πατάτε το συμπλέκτη. Αυτό συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και τη μείωση εκπομπών ρύπων.

Ford C-max επιδόσεις

Καλύτερη αεροδυναμική για βελτιωμένη οικονομία

Όταν οδηγείτε αργά, το σύστημα Active Grille Shutter κρατάει ανοιχτό τον αεραγωγό της μάσκας ώστε να ψυχραίνεται ο κινητήρας. Όταν ανεβάζετε ταχύτητα, μπορεί να κλείσει αυτόματα, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου. Μακροπρόθεσμα, αυτό το τεχνολογικό σύστημα μπορεί να έχει μεγάλη συνεισφορά.

Ford C-max επιδόσεις

Σας βοηθά να οδηγείτε πιο αποδοτικά

Το πρωτοποριακό σύστημα Ford Eco Mode αποτιμά συνεχώς τις επιπτώσεις της οδηγικής συμπεριφοράς σας στην κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα αναλύει την ταχύτητα, την αλλαγή ταχυτήτων, την πέδηση και τα επίπεδα αναμονής, όπως επίσης και τον αριθμό σύντομων και μακρινών διαδρομών σας. Το έξυπνο λογισμικό στη συνέχεια σας συμβουλεύει πώς μπορείτε να βελτιώσετε την οικονομία καυσίμου.

Back To Top